Jēkabpilieši izmisumā - viņiem nav ģimenes ārsta

tautaruna.lv 6.novembris 2023, 7:00
 
F64
Jēkabpilieti, seniori Valiju, kuru nomoka dažādas veselības problēmas, pārņēmis izmisums pēc tam, kad ģimenes ārste izbeigusi profesionālo darbību, jo izrādījās, ka jauna ģimenes daktera atrašana ir teju neiespējamā misija. Izmisumā bijuši ļoti daudzi jēkabpilieši, sacīja Valija raidījumā "Bez Tabu".

75 gadus vecā jēkabpiliete Valija par to, ka ģimenes ārste likvidē praksi, uzzināja šoruden.

"Viņai bija ļoti daudz pacientu, arī es, mans vīrs, divi bērni. Sākām meklēt [citu ģimenes ārstu]. Izrādījās, ka mūsu poliklīnikā ģimenes ārsti pārsvarā ir pensijas vecumā. Viņi neņem, viņiem ir pilna slodze. Redzēju ļoti daudz izmisušu cilvēku. Kāds raudāja, citi lamājās par šo situāciju. Nekādas informācijas, kā rīkoties, nebija. Bijām neziņā un panikā! Es sapratu, ka neatradīšu [ģimenes ārstu], jo visur pilnas slodzes, ārstu ir ļoti maz!"

Palikušo bez ģimenes ārsta ļoti daudz, veselības kaites brēktin brēc pēc ārstēšanas. Valija uzskata, ka gadījumos, kad visdažādāko iemeslu dēļ ģimenes ārsts beidz darba gaitas, pārreģistrācijai pie citiem būtu jānotiek automātiski vai atbildīgajiem būtu jāsniedz informāciju, kā “nesāpīgāk” atrast citu ģimenes dakteri. Tā kā tik nepieciešamās informācijas nebija, Valija sazinājās ar Nacionālo veselības dienestu (NVD), kas uzrauga ģimenes ārstu, kas slēguši līgumu ar valsti, darbu.

"Sazinājos ar NVD, kur pateica, lai meklēju. Kāpēc man manos 75 gados pašai jāiet, jāmeklē, jālūdzas, saliekot rociņas? Viņi, [NVD] pārstāvji, paši bija apjukuši vai sajukuši. Nezināja, ko darīt. Kad prasu ārstiem, viņi paaugstina balsi, vicina rokas un saka “ko jūs te nākat, man prakse ir pilna, nevienu neņemšu, uz redzēšanos!"

Pēc jēkabpilietes Valijas un citu bez ģimenes daktera palikušo izmisīgas uzstājības daudzi pacienti Jēkabpilī bez ģimenes ārsta nepaliks - NVD, iesaistoties arī pašvaldībai, piemeklējis citu dakteri, kurš nupat uzsācis pastāvīgas darba gaitas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas