Rīdzinieku patiesi šokē ieraudzītais Zaķusalā

tautaruna.lv 29.aprīlis, 7:00
 
Dmitrijs Suļžics /MN
Rīgas dome iznomājusi Zaķusalas teritoriju ielu uzturētājiem savāktā sniega izbēršanai, galvenokārt no stāvvietām, pieturvietām un dažādiem laukumiem. Šobrīd Zaķusalas teritoriju klāj galvaspilsētas atkritumi, vēsta "Bez tabu".
"Mīlu skaistas pastaigas pie ūdens un baudīt klusumu, bet šoks pārņēma mani, aizbraucot uz Zaķusalu - iecienītā pastaigu taka aizbērta ar kūstošu sniegu. Diemžēl tur viss ir aizgāzts - kaudzē var pat atrast zīmes, stāvvietu barjeras. Tik skaista vieta, bet sāk izskatīties pēc izgāztuves. Kas atbild par to murgu?" pauž Māris.

Ironiski - pie pastaigu takas izlikta izkārtne ar aicinājumu nemēslot, atgādinot, ka mežs ir mūsu bagātība, tomēr pastaigu taka aizbērta ar pērno sniegu, kuram kūstot Zaķusalu klāj kaudze atkritumu.

Kūstošajā sniegā var saskaitīt vismaz vienpadsmit automašīnu riteņu gumijas atdures, ceļa vadstatņus un pat bēdīgi slavenos stabiņus. Ārtelpas un mobilitātes departaments nespējot pateikt, kāda ir viena stabiņa vai atdures cena, taču norāda, ka ir noslēgts līgums par ceļa norobežojošo elementu uzstādīšanu un atjaunošanu Rīgā - tā summa ir 85,3 tūkstoši eiro. Pēc internetā atrodamās informācijas secinām, ka viena stabiņa summa svārstās ap 13 eiro, taču “parkošanās” barjera maksā, sākot no 35 eiro!

Pašvaldība atvēlējusi līdzekļus arī ceļu konstrukciju atjaunošanai. Tiklīdz sniegs Zaķusalā būs nokusis pavisam, teritorija tiks sakopta - tostarp savākti visi tur šobrīd esošie atkritumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas