Nelielas guļamistabas: matracis un vietas taupīšana

Publicitātes materiāls 29.aprīlis, 12:06
 
Pexels.com
Guļamistaba ir viena no mājas svarīgākajām telpām un tās iekārtošanā izvēlētais stils un mēbeles ir ļoti svarīgas detaļas telpas noskaņas radīšanā. Bieži vien guļamistabās vēlamies lielu gultu, omulīgu un lielu atzveltnes krēslu lasīšanai, kā arī un daudz brīvas vietas.

Taču kā iekārtot nelielu guļamistabu? Kā pareizi izvēlētas mēbeles un stratēģisks to izvietojums var palīdzēt radīt vizuālo telpu? Kā kvalitatīvs virsmatracis varētu palīdzēt baudīt kvalitatīvāku miegu? Uzziniet vairāk par pareizu izvietojumu, piemērotākajiem izmēriem un interjera padomiem mājīgām, kompaktām telpām.

Vai dīvāngulta ir risinājums?

Izvelkams dīvāns bieži vien aizvieto gultu bērnu vai jauniešu istabās. Tas ir arī iecienīts risinājums, ja nav atsevišķas vietas gulēšanai un naktsmieram atvēlēta dzīvojamā zonā. Mūsdienās šādus dīvānus varam atrast plašā klāstā un dizaina pārpilnība ļaus piemeklēt mēbeles vēlamajam stilam un vajadzībām. Nereti izvelkamo dīvānu kombinē ar virsmatraci. Kvalitatīvs virsmatracis var būtiski uzlabot miega kvalitāti, jo tas var palīdzēt novērst muguras muskuļu un mugurkaula noslogojumu un nodrošinās dziļu miegu un spirdzinošu atpūtu.

Kādu gultas izmēru izvēlēties?


Kāda izmēra gulta būs labākā izvēle nelielai guļamistabai? Cilvēkiem, kuri guļ vienatnē, gultas izmēra izvēle ir sagādā mazākas neērtības, jo vienvietīgās gultas ir ideāli piemērotas mazām telpām. Bet kā ar pāriem? Tādos gadījumā ir vērts aplūkot kompakto divguļamo gultu standarta izmērus. Matrača vai virsmatrača izmērs un paša matrača izvēle būs atkarīga no gultas vai dīvāna izmēra. Pirms šo mēbeļu izvēles ieteicams rūpīgi izvērtēt un nomērīt mēbeļu izmērus, kuri iederēsies guļamistabā, apdomājot to, cik daudz vietas paliks piekļūšanai no sāniem, vai paredzēta vieta aizmugurē un kādi naktsgaldiņi iederētos. Plānojot izvietojumu, var novērst problēmas ar vietas trūkumu, citu mēbeļu neiederēšanos un pārlieku pieblīvētām telpām.


Labākie dizaina risinājumi


Apsverot nelielas guļamistabas iekārtojumu, tikpat svarīgi ir izvēlēties dizainu, kurš būtu vienlīdz estētiski pievilcīgs un funkcionāls. Mūsdienās mēbeļu izvēle ir plaša, sākot no elegantām un īpaši greznām līdz modernām un minimālistiskām mēbelēm. Vispirms derētu pārliecināties, vai visu izvēlēto mēbeļu dizains iederās kopējā interjerā, lai panāktu saskaņotību un lielisku gala rezultātu.

Pareiza izvietojuma nozīme


Ja iespējams, gultu ieteicams novietot istabas vidusdaļā ar galvgali pret sienu, nevis istabas centrā, pēcāk ar to saskaņojot pārējo mēbeļu novietojumu. Šādi iespējams pārliecināties, ka guļamistabas plānojums ir kompakts un ērts. Jāņem vērā arī tās mēbeles, kuras plānojat novietot blakus gultai, jo tas noteiks, vai gultu labāk novietot sienas vidū vai pie sānu sienas. Gultu nebūtu ieteicams novietot vietā, kur tā traucēs atvērt un aizvērt durvis. Tāpat to nevajadzētu novietot ar galvgali pie loga, jo tas neļaus dabiskajam apgaismojumam iekļūt telpā.

Ieteikumi vizuāla plašuma izveidei


Neliela guļamistaba nav problēma, ja to iekārto praktiski un funkcionāli, turklāt pat pavisam mazas telpas var padarīt vizuāli lielākas, ievērojot šos vienkāršos, bet ļoti noderīgos padomus:
- dodiet priekšroku gaišām krāsām. Gaišas krāsas guļamistabai dāvā plašuma sajūtu. Lai neliela guļamistaba šķistu plašāka, interjeram ieteicams piemeklēt gaišas krāsas. Vizuāli plašuma sajūtu radīs ne tikai gaišas sienas, bet arī gaišas mēbeles.
- izvēlēties dažādas mēbeles un izmērus. Lai iekārtotu vizuāli plašu, harmonisku guļamistabu, ieteicams izvēlēties savā starpā saskaņotas mēbeles. Svarīgi saskaņot gan mēbeļu stilu, gan izmērus. Piemēram, izvēloties kompaktu divguļamo gultu ar augstu un platu naktsgaldiņu, neradīsiet plašākas telpas ilūziju, taču, ja gulta izvēlēta lielāka, tad mazākas, daudzpusīgākas guļamistabas mēbeles ir labs veids, kā ietaupīt vietu. Tas pats attiecas uz matraci vai virsmatraci. Pārāk liels vai pārāk mazs matracis vai virsmatracis nebūs ne vizuāli iederīgs, ne praktiski ērts.

Pexels.com

Mazāk ir vairāk?


Galvenais būtu nepārspīlēt un nepārblīvēt atpūtas zonu ar nevajadzīgām lietām. Lai ietaupītu vietu, varat kombinēt dažādas gultas, matračus, dīvānus, virsmatračus un citas mēbeles, lai atrisinātu komforta un estētikas jautājumus. Ikvienam, kurš domā par nelielas guļamistabas iekārtošanu, jāzina, ka mazāk bieži ir vairāk. Kā to izskaidrot? Vienkārši: izmantojot iepriekšminētos padomus, Jūs varat viegli izveidot stilīgu guļamistabu, kura būs lieliski piemērota Jūsu telpai, nodrošinot lielāku komfortu un kvalitatīvāku atpūtu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas