Autovadītājs Valkā sašutis par policijas uzlikto sodu

tautaruna.lv 12.marts, 7:00
 
F64
Jānis februāra nogalē ar automašīnu mēro ceļu no Valkas puses, lai nokļūtu pie zobārsta Valmierā, taču pēkšņi pārtrauc savu maršrutu un apstājas ceļa malā, vēsta "Bez Tabu".

Jānis atklāj, ka pa priekšu braukusi automašīna ar šķietami lēnāku ātrumu, tāpēc arī veikts apdzīšanas manevrs. Visai drīz no ceļa līkuma pretējā virzienā parādījusies cita automašīna.

Lai maksimāli laikus pabeigtu apdzīšanas manevru, Jānis vēl naskāk iespiež gāzes pedāli un pamet pretējā braukšanas virziena joslu. Uz īsu brīdi valcēnieties bezrūpīgi turpina maršrutu.

Pretimbraucošais transportlīdzkelis pabraucis garām, taču vēl pēc brīža tas pats auto, bet jau ar iedegtām zilajām bākugunīm liek Jānim apstāties ceļa malā. Atklājās, ka tā bija Valsts policijas netrafarētais operatīvais transportlīdzeklis.

Lēmumā rakstīts, ka Jānis ārpus apdzīvotas vietas pārsniedzis atļauto ātrumu par 21 kilometru stundā, proti, brauca ar 111 kilometriem stundā (pēc kļūdas aprēķina). Bez īpašas strīdēšanās šoferis gan piekrīt pārkāpumam un izmanto iespēju, samaksājot samazināto soda naudu — 20 eiro. Tomēr notikušais Jāni vēl joprojām neliekot mierā.

Šoferis jautā, kā citādāk veikt apdzīšanu, ja ne iespiežot dziļāk gāzes pedāli un pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:42

Jaunākās diskusijas