Māte un dēls Tukuma novadā spiesti dzīvot necilvēcīgos apstākļos

tautaruna.lv 12.janvāris, 14:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Sēmes pagastā, Brizules ciemā, dzīvo ap 50 cilvēku, zina teikt Mareks, kurš uz šejieni pārcēlies pirms aptuveni trīs gadiem. Termometra stabiņam sasniedzot mīnus 20 grādus, Mareks vairs nespēj noraudzīties, kādos apstākļos kaimiņmājā dzīvo kāda māte ar dēlu, vēsta "Bez Tabu".
Mājā, kas saukta par internātu, nav ne elektrības, ne ūdens. Vienā nelielā istabā mitinās 75 gadus vecā Mirdza kopā ar 45 gadus veco dēlu Laimoni, kuram ir invaliditāte. Dēls gādā malku, savukārt māte sēž pie krāsns. Šī ir vienīgā istaba, kur kaut nedaudz ir silts.

Abi izdzīvo no Mirdzas pensijas un Mareka invaliditātes pabalsta. Viņi apgalvo, ka tieši pašvaldības darbinieki esot šo māju ierādījuši un solījuši, ka atradīšot jaunu, taču pagaidām nekā. Laimonis un Mirdza ir pateicīgi kaimiņiem, kuri vismaz atnes ūdeni un atļauj uzlādēt telefonu.

Pagasta pārvaldes vadītājs Māris Valdmanis gan norāda, ka neesot teju sabrukušo namu ierādījuši kā dzīvesvietu. Ģimenei esot vairāk nekā 1000 eiro liels parāds, jo nav maksāta īres maksa.

Viņš skaidro, ka vairākkārt ir piedāvāta pašvaldības palīdzība, taču Mirdza kategoriski atsakoties braukt uz pašvaldības īpašumā esošajiem dzīvokļiem. Viņa vēloties dzīvokli, kur nav neviena kaimiņa, bet tāda īpašuma pašvaldībai nav.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas