"Nespēj atšķirt garīgi slimu cilvēku no alkoholiķa?"; sabiedrību šokē mediķu neprofesionalitāte

tautaruna.lv 12.janvāris, 0:30
 
Pixaby
Vēršoties pēc palīdzības pie ārsta, vēlamies sagaidīt cieņpilnu attieksmi, ieinteresētību, profesionalitāti. Diemžēl dažiem ārstiem nepiemīt nekas no iepriekšminētā.
Ar savas ģimenes sāpi vietnē "Facebook" dalījusies Evija. Viņas ģimenē lauku mājā dzīvo arī mammas brālēns - cilvēks ar nopietnām garīgās veselības problēmām. "Cilvēks, kurš ir labsirdīgs, mierīgs, strādīgs, taču nespēj pats par sevi parūpēties vai pateikt, ja ir kādas veselības problēmas.
Nesen, grasoties doties pēc malkas, pēkšņi istabā saļima.
Tika izsaukta Neatliekamā medicīniskā palīdzība un cilvēks nogādāts Jelgavas pilsētas slimnīcas uzņemšanas nodaļā.
Liels bija šoks, kad vakarā tika piezvanīts pagasta sociālajam dienestam, lai brauc pacientam pakaļ, jo slimnīcā netiks uzņemts, jo atrodas smagā alkohola reibumā.
Alkohola reibumā - cilvēks, kurš nekad dzīvē nav lietojis alkoholu!!!
Domājām, ka nevar būt, sociālais dienests kaut ko pārpratis.
Zvanot uz slimnīcu, arī slimnīcas personāls apgalvoja, ka pacients ir alkohola reibumā. Kad paudām savu sašutumu, tad pēc vairākkārtējas likšanas uzgaidīt pie klausules, pēkšņi mainīja viedokli un teica, ka dabinieki sajaukuši un nepareizi izlasījuši NMD dokumentus, kur tika minēts, ka cilvēks nekad nav lietojis alkoholu.
Sociālais dienests atbrauca pacientam pakaļ, lai nogādātu mājās, taču aizmirsa paņemt izrakstu. Tādēļ es aizbraucu tam pakaļ.
Izrakstā rakstīts: pacients smagā alkohola reibumā. Ieteikumi: pārstāt lietot alkoholu un griezties pie narkologa. Uztaisīta CT, lai pārliecinātos, ka kritiena laikā nav sasista galva. Pat asinsanalīzes netika paņemtas..
Nopietni?
Tieši cik profesionāls ir ārsts, kurš nespēj atšķirt garīgi slimu cilvēku no alkoholiķa???
Turklāt veselu diennakti uzturoties uzņemšanas nodaļā, cilvēkam pat neiedod paēst. Jo uzņemšanas nodaļā tas nav paredzēts.. Bet cilvēcība pastāv tikai tik daudz, ka iedeva ūdeni padzerties.
Šodien, runājot ar nodaļas virsmāsu, bija tikai vārdiska nožēla par esošo situāciju..
Protams, par šo gadījumu vērsīsimies arī Veselības inspekcijā un pie slimnīcas vadības.
Esmu vīlusies, ka mūsu valstī vērtība ir tikai veseliem cilvēkiem, kuri strādā, maksā nodokļus un neslimo. Pārējie nav pelnījuši cieņpilnu attieksmi," pamatoti sarūgtināta ir Evija.
Komentāros cilvēki novēl ģimenei izturību un piekrīt - šis ir kārtējais kliedzošais gadījums, kad mediķis strādā tikai ķeksīša pēc.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:53

Jaunākās diskusijas