Trūcīgai vientuļai mātei Ludzā nākas pamatīgi vilties par "palīdzību" no pašvaldības

tautaruna.lv 12.janvāris, 5:00
 
Ilustratīvs attēls / Vladislavs Proškins/F64
Trūcīga ģimene – vientuļā māte ar diviem bērniem – Ludzā, saņemot no pašvaldības dzīvokli ļoti neapmierinošā stāvoklī, ir spiesta to ar radinieku finansiālu palīdzību remontēt. Īrnieci neapmierina arī fakts, ka nama apsaimniekotājs (pašvaldības kapitālsabiedrība), ar ko slēgts īres līgums, nepilda līguma nosacījumu nodrošināt ģimenei pagarabu, vēsta "Bez Tabu".

Natālijai, divu bērnu mamma piešķirts trūcīgas mājsaimniecības statuss. Šogad pašvaldība ģimenei ierādīja dzīvokli namā Ludzā. Uzrādot fotoattēlus, Natālija apliecināja, ka miteklis bija ļoti sliktā stāvoklī, tāpēc ar radinieku finansiālu atbalstu nu remontē pašvaldībai piederošo dzīvokli.

"Dzīvoklis, protams, bija šausmīgā stāvoklī. Sapratu, ka domei nav naudas remontam. Bija salauzta kanalizācija. Piemēram, izlietnes te vispār nebija. Viss bija salauzts. Arī durvis nomainīju, jo bija šausmīgas. Uz domi vairs necerēju, kaut kā pati remontēju. Paldies vispār, ka iedeva dzīvokli!"

Tik daudz kā pagrabu varēja atvēlēt, dusmīgi raidījumam sacīja Natālija. Pagrabtelpa trūcīgajai saimei ir ļoti nepieciešama kartupeļu un konservējumu uzglabāšanai, un tā pienākas ģimenei, to nosaka līgums.

"Līgumā teikts, ka man pienākas pagrabs. Kopš vasaras runāju ar mājas vecāko, kaimiņiem - saka, ka visi pagrabi aizņemti. Pārvaldnieks “Ludzas apsaimniekotājs”, izskatās, ne par ko neatbild, ar kaimiņiem nevar vienoties. Katrs pagrabs ir numurēts. Katram dzīvoklim jābūt savam pagrabam. Mūsu kāpņu telpā ir seši dzīvokļi, ir arī seši pagraba nodalījumi, bet manu kāds savācis. Savācis kāds no otras kāpņu telpas. Decembrī atkal devos pie apsaimniekotāja, lūdzu tikt skaidrībā. Viņi solīja ierasties un man atzvanīt, bet neviens te nav bijis, neviens nav atzvanījis."

“Ludzas apsaimniekotāja” pārstāvis sacīja, ka problēma tiks risināta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas