Kāda īres dzīvokļa iemītnieki Rīgā panikā dēļ redzētā labierīcībās

tautaruna.lv 5.janvāris, 0:30
 
Pixabay
Daudzdzīvokļu namā Rīgā vienā no dzīvokļiem ilgstoši no poda cenšas izrāpties žurkas. Mitekļa īpašniece ļoti dusmojas uz nama apsaimniekotāju “Rīgas namu pārvaldnieks”, kas pēc vairākkārtējiem pieprasījumiem atrisināt problēmu ilgstoši nerīkojas. Dzīvokļa īrniekiem ļoti bail apmeklēt labierīcības, ziņo "Bez Tabu".

“Bez Tabu” redakcijā vērsās Elīna, kurai pieder dzīvoklis namā Āgenskalnā. Miteklī dzīvo īrnieki, kuri pagājušās nedēļas vidū dzīvokļa saimniecei ziņoja par nelūgtiem viesiem podā - žurkām.

Elīna līdz šausmām pārbiedēto īrnieku vēsti pāradresēja “Rīgas namu pārvaldniekam”.

Elīna, dzīvokļa īpašniece: "Zvanīju, skaidroju. Tur teica, ka informāciju piefiksējuši. Pienāca nākamā diena, piektdiena, īrnieki jau atsūtīja video [red. - tajā iemūžinātas žurkas, kas cenšas izrāpties no poda]. Īrnieki bija panikā! Tā bija jau trešā diena pēc kārtas. Es atkal, jau otrreiz, zvanīju “Rīgas namu pārvaldniekam”. Atgādināju, ka dienu iepriekš zvanīju, pieteicu pieteikumu. Prasīju - kas ar to notiek? Viņi atbildēja - jā, mēs redzam, pieteikumu esam saņēmuši, izskatīsim rindas kārtībā. Prasīju - ko nozīmē “rindas kārtībā”? No tualetes poda nāk žurkas! Cilvēki nevar aiziet nokārtoties! Viņi atbildēja, ka tāda esot kārtība, neko nevarot izdarīt. Teica, ka rīkošoties 2-3 darbdienu laikā."

Elīna gan uzskata, ka apsaimniekotājam bija jārīkojas nekavējoties, jo šādu situāciju sauc par ārkārtas, turklāt iedzīvotājiem ir bail doties nokārtot dabiskās vajadzības, bet “Rīgas namu pārvaldnieks”, pieturoties pie savas “kārtības”, neko nedarīja pāris darbdienas un nedēļas nogalē.

Pēc sarunas ar dzīvokļa saimnieci Elīnu “Bez Tabu” sazinājās ar “Rīgas namu pārvaldnieku”. Uzreiz tika veikta deratizācija, apgalvoja namu apsaimniekošanas uzņēmumā.
“Rīgas namu pārvaldnieks”: "Deratizācija tika veikta 19. decembrī, vienlaikus piesakot deratizāciju arī blakus esošajās daudzdzīvokļu mājās, kas ir RNP apsaimniekošanā. Deratizācija tiek veikta plānveidīgi - četras reizes gadā. Taču šajā daudzdzīvokļu mājā tā ir veikta jau sešas reizes. Gadījumos, kad deratizācija nav veiksmīga, tā tiek veikta atkārtoti un par darba veicēja līdzekļiem. Situācija ar pastiprinātu grauzēju klātbūtni ēkās nav masveidīga, un tā ir raksturīga dažiem namiem".
Namu apsaimniekošanas uzņēmumā sacīja, ka deratizācija ir tikai viens no veiktajiem darbiem. Vēl tika meklēta un atrasta vieta, kur žurkas iekļūst kanalizācijas sistēmā, informēja “Rīgas namu pārvaldniekā”.
“Rīgas namu pārvaldnieks”

Darbinieki apsekoja dzīvojamās mājas koplietošanas telpas, lai noskaidrotu, kā grauzējs varēja nokļūt ēkas kanalizācijas sistēmā. Tika konstatēta iespējamā vieta - noņemts kanalizācijas revīzijas korķis. Revīzijas caurule nekavējoties tika aizdarīta ciet, lai novērstu, ka grauzēji var iekļūt kanalizācijas sistēmā.

Vēlāk “Bez Tabu” atkārtoti sazinājās ar dzīvokļa īpašnieci Elīnu, kura sacīja, ka apvaicājusi citus mājas iedzīvotājus, kuri sacījuši, ka nav redzējuši grauzēju indētājus, tāpēc Elīna drošības labad pieprasījusi atskaiti par deratizāciju. Tāpat viņa sacīja, ka pat pēc tam, kad it kā atrasta un aizdarīta vieta, kur žurkas iekļūst kanalizācijas sistēmā, grauzēji tāpat redzēti un iemūžināti podā. Iespējams, ka problēma ir atrisināta, un, iespējams, aizvien manītās žurkas ir kanalizācijas caurulē palikušie, iestrēgušie grauzēji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas