Būs stindzinoši auksti! Svētdien pat -33 grādi!

tautaruna.lv 5.janvāris, 7:00
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Šobrīd aiz loga valda barga ziema jeb stindzinošais aukstums šonedēļ pārsteidzis nevienu vien. Kā atklāj meteorologs Jānis Trallis, tad lielākie mīnusi vēl tikai sekos.

Meteorologs mikroblogošanas vietnē "X" dalījies ar laika prognozi nedēļas nogalei.

Lai arī visu nedēļu lielākajā daļā Latvijas valda stindzinošs aukstums un termometra stabiņš ir noslīdējis zem -10 grādu atzīmes, izrādās, ka tas ir bijis vien nieks.

Sinoptiķi nedēļas vidū vēstīja, ka, lai arī termometra stabiņš rādā, piemēram, -20 grādus, patiesībā pēc sajūtām laiks šķiet vēl vēsāks. Vēja ietekmē -20 grādus lielais sals var šķist kā -31 grādu liels.

Izrādās, ka pavisam drīz ne tikai pēc sajūtām liksies, ka aiz loga valda -30 grādu liels sals, bet arī termometra stabiņš noslīdēs zem šīs atzīmes.

Meteorologs prognozē, ka svētdienas rītā gaisa temperatūra var noslīdēt pat līdz -33 grādu atzīmei.

Portāls NRA jau vēstīja, ka piektdienas pēcpusdienā Latvijas austrumu daļā gaidāms 20-30 centimetrus dziļš sniegs, bet turpmākajās diennaktīs gaisīgā sniega sega saplaks.

Norimstot vējam un izklīstot mākoņiem, strauji pazemināsies gaisa temperatūra. Lielākais sals iespējams svētdien un pirmdien, 7. un 8.janvārī, kad vietām Vidzemē un Latgalē termometra stabiņš diennakts tumšajā laikā var noslīdēt līdz -30..-33 grādiem. Bezvēja apstākļos sals gan nešķitīs īpaši lielāks par to, kas šonedēļ jau pieredzēts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas