Krimā bērnus gatavo karam ar Ukrainu: atklājusies šausminošā okupācijas varas taktika

Portāls nra.lv 5.janvāris, 10:05
 
Scanpix
Ukrainas Drošības dienests vāc pierādījumus pret "Krimas jaunatnes politiķu komitejas" vadītāju un līdzdibinātāju Aniju Grigorjanu. Tiek ziņots, ka viņa publiski mudina Krimas skolēnus gatavoties karam pret Ukrainu un iestāties Krievijas militārajās skolās, raksta tv3.lt.

Pēc dienesta ziņām, 2022. gada novembrī A. Grigorjana šo "amatu" ieņēma pēc tam, kad Maskavas pilnvarotais Krimas gubernators Sergejs Aksionovs uzdeva viņai publiski iepazīstināt jauno paaudzi ar Kremļa propagandu.

Ukrainas Drošības dienesta preses centrs informē, ka, būdama okupācijas "autoritātes" rindās, A. Grigorjana publiski mudina Krimas skolēnus gatavoties karam pret Ukrainu un iestāties Krievijas kara skolās.

Tiek ziņots, ka viņa arī vada tā saukto "Militārās un patriotiskās izglītības centru Avangard", kas izveidots Krimas pussalā. Tajā krievu instruktori vietējiem skolēniem 9.-11.klasē māca kaujas taktiku un vada šaušanas treniņus ar dažādiem ieročiem.

Ukrainas Nacionālās pretošanās centrs ziņo, ka, piemēram, ukraiņu bērniem vietējos bērnudārzos tiek organizētas Krievijas karaviru un militārpersonu uzrunas. Kā norāda centrs, tādā veidā okupanti plāno mainīt bērnu apziņu, un tā ir viena no genocīda pazīmēm saskaņā ar starptautiskajām tiesībām.

"Visi tā organizēšanā iesaistītie tiks saukti pie atbildības par noziegumiem pret ukraiņu tautu," teica pretošanās centrs.

Tāpat bērniem aizliedz mācīties ukraiņu valodu, liek viņiem slavināt Krievijas armiju, un tiem, kas nepiekrīt, draud ar represijām.

Tiek atzīmēts, ka tā dēvētā okupācijas "Izglītības un zinātnes ministrija" jau ir izsludinājusi 2024.g. "izglītojošās aktivitātes" plānu - bērnus plānots "apgaismot", rādot video no Krievijas prezidenta V. Putina tikšanās ar skolēniem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas