"Tā riebīgā ģimenes un radinieku vēlme raut mironi no zārka laukā"; sabiedrība šūmējas par incidentu Austrumu slimnīcā

tautaruna.lv 29.novembris 2023, 2:00
 
Kaspars Krafts/f64
Pēc Austrumu slimnīcā notikušā incidenta, kad pacienta, kam iestājusies smadzeņu nāve, sieva uzbruka ārstei, kura paziņoja piederīgajiem par pacienta atslēgšanu no mākslīgās dzīvības uzturēšanas sistēmas un nodarīja nopietnus miesas bojājumus, sabiedrībā izraisījusies liela rezonanse.
Mikroblogošanas vietnē "X" ievietots ieraksts: "Man vienīgajai bija WTF sajūta, redzot kā Panorāmā tiek intervēta sieviete, kuras dēļ ārste guļ slimnīcā pati? - “Tā sanāca..” - “Nu kā sanāca? Jūs viņai sitāt vai ko?” - “Nē, vienkārši par to aktu bija strīdēšanās!” Un atkal jau - sabiedrībā viss ok emociju regulēšanu."

LETA ziņo, ka Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) nosoda pacienta tuvinieku uzbrukumu ārstei Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS), aģentūru LETA informēja LVSADA biroja administratore Vita Pluša.

LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris uzsvēris, ka atbilstoši Pasaules Veselības organizācijas, Starptautiskās Darba organizācijas un starptautisko arodbiedrību organizāciju pamatnostādnēm jebkāda veida vardarbība pret veselības aprūpes darbiniekiem ir absolūti nepieņemama.

Keris pret šādiem gadījumiem prasa ievērot "nulles toleranci".

Komentētāji uzskata, ka LTV1 "Panorāmā" demonstrētais video, kurā iekļauta arī interviju ar sievieti, kas ārstei nodarījusi miesas bojājumus, nav korekta. Intervijas saturs vedina domāt, ka ārstei nav bijusi taisnība un zināmā mērā attaisno vardarbīgās sievietes rīcību.

"Pilnīgs wtf. Tad jau visi jāintervē - gan vīrietis, kas uzņēmēju Rēzeknē nošāva, gan Rusiņu zoomā varētu dabūt."

"Vai ne. Es afigela.. Un vēl tas veids, KĀ intervē.. Tā neveikli pajautā par to, kā kaunoties, kamēr pretī mierā un bravūrā bezkaunīgi atbild.."

"Tas ir mats-matā kā skolās: pēc kautiņa u.tml. visa uzmanība kaušļiem u.c. pāridarītājiem ar visādām "pozitīvām motivēšanām" turpmāk tā nedarīt, kamēr cietušajam tiek apaļa nulle uzmanības."

"Es neticu, ka ārste neskaidroja situāciju un neiepazīstināja ar izmeklējumu rezultātiem. Plus tā riebīgā ģimenes un radinieku vēlme raut mironi no zārka laukā - smadzenes jau mirušas, mironi neuzcelsi, lai kā tuvinieki to gribētu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas