Pasažieris sūdzas, ka autobusa šoferis viņu sitis un apsaukājis par "bomzi"

tautaruna.lv 29.oktobris 2023, 18:00
 
Kaspars Krafts/F64
Rīdzinieks Māris vismaz trīs reizes nedēļā izmanto sabiedrisko starppilsētu autobusu, lai mērotu ceļu maršrutā Rīga-Rēzekne. Uz Latgali vīrietis dodas, lai aprūpētu kādu senioru. Mārim ir invaliditātes apliecība, kas pirms iekāpšanas autobusā vienmēr jāuzrāda šoferim, lai saņemtu bezmaksas biļeti, vienā no braucieniem vadītājs sācis apšaubīt Māra veselības problēmas, vēsta "Bez Tabu".

Māris stāsta, ka autobusa vadītājs paņēmis apliecību un sācis fotografēt, sakot, ka bildi sūtīšot vadībai un vadība tālāk pārbaudīšot, uz kāda pamata vīrietim izsniegta invaliditātes apliecība.

"Sajutos kā apliets ar verdošu ūdeni, man bija ļoti nepatīkami. Viņš sāka mani visādos vārdos apsaukāt, ka esmu “bomzis”, zaglis, laupītājs. Šī nav pirmā reize, kad šis šoferis šādi izturas pret cilvēkiem ar invaliditāti."

Ar apvainojumiem viss vēl nebeidzies. Ņemot vērā, ka autobuss no Rēzeknes atpakaļ uz Rīgu izbrauc divos naktī, Māris iesnaudies - miegs bijis tik salds, ka nogulējis visu ceļu, nepamanot, ka pienācis galapunkts.

"Viņš man pienāca klāt un sāka sist, jo biju aizmidzis. Viņš man pateica, ka tūlīt mani izsviedīs ārā, es teicu - labi, sviediet ārā, ja reiz jums ir tāds naids pret cilvēkiem ar invaliditāti."

“Ecolines” reģionālo starppilsētu maršrutu daļas direktore Sanita Drēviņa stāsta, ka veikta dienesta pārbauda. Situācija izrunāta ar autobusa vadītāju un apskatīti arī video ieraksti no autobusa salona. Neesot apstiprinājies Māra teiktais par fizisku ietekmēšanu, tomēr pasažieris uzņēmumam ir zināms.

"Pasažieris mums ir zināms, regulāri izmanto sabiedrisko transportu no Rēzeknes uz Rīgu. Izmanto vairāk ne kā pārvietošanās līdzekli, bet gan kā viesnīcu. Neērtības citiem pasažieriem rada tas, ka kungs aizņem visas pēdējās rindas sēdvietas, iekārtojot tur sev guļvietu. Kategoriski noliedzam fizisku aizskaršanu, par ko pasažieris min savā iesniegumā. Nekas tamlīdzīgs nav noticis. Mēs esam dienesta izmeklēšanas ietvaros uzklausījuši gan autobusa vadītāju, gan apskatījuši autobusa salonā veikto video ierakstu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:02

Jaunākās diskusijas