"airBaltic" kapteiņa rīcība vētrā aizkustina pasažierus līdz asarām

tautaruna.lv 29.oktobris 2023, 0:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Somiete Erja 19. oktobrī lidoja ar "Air Baltic" tiešo reisu no Tamperes uz Malagu. Kā ierasts, viņai līdzi bija pūdelis Rūdolfs, kurš ir pieredzējis ceļotājs un lidojis kopā ar saimnieci ne reizi vien.

"Kopš kucēna vecuma viņš ir pieradis lidot", portālam Fuengirola.fi stāstīja Erja.

Taču vētra Aline, kas ceturtdien plosījās Spānijā, mainīja Erjas un Rūdolfa plānus. Vētras dēļ 37 lidmašīnas, kas bija ceļā uz Malagas lidostu, tika novirzītas uz citām lidostām.Tas pats notika ar "airBaltic" reisu noTamperes, kam Malagā bija jānolaižas ceturtdienas vakarā pēc sešiem.

Tā vietā Erja, Rūdolfs un visi citi šī reisa pasažieri nonāca Andalūzijas galvaspilsētā Seviļā. Pasažierus drošības apsvērumu dēļ, gaidot iespēju lidmašīnai atkal pacelties gaisā, no gaisa kuģa laukā nelaida. Kad bija pagājušas vairākas stundas, Rūdolfs kļuva nemierīgs. Erija saprata, ka viņš grib nokārtot dabiskās vajadzības.

"Es jautāju stjuartei, vai nevaru suni novest pa lidmašīnas trapu un turpat pie lidmašīnas kāpņu pakājes ļaut viņam nokārtoties, taču stjuarte noraidoši papurināja galvu. Viņa gan solīja informēt par iespējamo "avāriju" lidmašīnas kapteini.

"Atnāca kapteinis,uzvilcis drošības vesti. Viņš teica, ka pasažieri nedrīkst izkāpt no lidmašīnas. Bet viņš pats izstaidzinās Rūdolfu," atceras Erja, piebilstot, ka kapteinis aiznesis suni pat līdz zāles laukumiņam.

Erja - tāpat kā pārējie pasažieri, kas bija šī brīža aculiecinieki - ir pateicīgi par kapteiņa iejūtību un vērību pat pret četrkājainajiem klientiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas