"Es tur tādu tornado iegrieztu, ka grupiņa jau pirms Miķeļiem būtu puzurus sataisījuši"; cilvēki nikni par iespējamo Ziemasvētku scenāriju bērnudārzā

tautaruna.lv 24.septembris 2023, 11:00
 
pixabay.com
Latviešiem ir pašsaprotami, ka Ziemassvētkos pie bērniem nāk Ziemassvētku vecītis, taču izrādās, ka tas nav tik pašsaprotami, ja bērnudārza grupiņā ir gan latvieši, gan krievi.

Kāda mamma mikroblogošanas vietnē "X" ierakstījusi savu sāpi: "Dēla skolotāja lūdza izlemt kādu pasākumu gribam Ziemassvētkos. Dedu Morozu, kas visām citām grupām, vai Ziemassvētku vecīti. Un visi vecāki balso par krievu pasākumu, jo puse grupas krievi. Es vnk nevaru."

Komentētāji nesaprot kā tas ir iespējams, jo dzīvojam taču Latvijā un godā jātur latviskās tradīcijas: "Kāpēc Vispār ir jādod tiesības izvēlēties? Bērns iet LV bērnudārzā un viss notiek latviski - privāti, lai vazājas pie kāda ģeda grib"

"Kurā valstī ir izglītības iestāde? Kāpēc vispār kaut kas tāds jālemj? Ja mana bērna skolotāja ko tādu piedāvātu, viņa šobrīd meklētu jaunu darbu vai arī uz visiem laikiem aizmirstu par deda eksistenci."

"Traki. Es vērstos pie vadības. Mums audzinātāja ar krievu akcentu pateica sapulcē vienai mātei, kura gribēja sņiguračku un ģedu, ka tas ir nepieļaujams. Vairs jautājumu nebija."

"WTF?! Es tur tādu tornado iegrieztu, ka grupiņa jau pirms Miķeļiem būtu puzurus sataisījuši."

"Tas nav izvēles jautājums. Latvijā Ziemassvētkos nav deds morozs. Var izvēlēties dzīvot Krievijā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas