"Tas priekš marsiešiem. Mums viens te bija"; "X" uzsprāgst par jauninājumiem Rīgas domes mājas lapā

tautaruna.lv 24.septembris 2023, 18:30
 
Gints Ivuškāns/f64
Lai cik konservatīvi tas izklausās, bet daudzus vēl arvien mulsina, ja vietā, kur jāieraksta dzimums, kā alternatīvas tiek piedāvāts: vīrietis, sieviete, cits.

Mikroblogošanas vietnē "X" kašķis izcēlies starp progresīvi domājošiem un konservatīviem cilvēkiem.

Ieraksts "X": "FB tika piedāvāta Rīgas domes aptauja par suņu staidzināšanu. Atvēru, bet tur kaut kāds genderisma murgs."

Pie ieraksta pievienots ekrānšāviņš, kas liecina, ka cilvēkam nav jābūt tikai vīrietim vai sievietei, bet var būt arī "cits".

Ko ar to ir domājusi Rīgas dome, komentētāju domas krasi atšķiras: "Kas tur ko nesaprast? Ir vīrieši,ir sievietes un ir Progresīvie."

"Un kāds tad ir cits dzimums? Psihiatra atzītais?"

"Vai man jāatzīmē "cits", ja reizēm identificējos ar spožu sauli, bet reizēm ar sagurušu blenderi? Man bieži mainās sajūtas, bet nekad uz citu dzimumu... (protams, ka reāls sarkasms)"

"Iespējams, ka "Cits" bija domāts pats suns (vai kuce) Ja reiz aptauja par suņu staidzināšanu, tad arī sunim ir tiesības uz savu viedokli kā viņš grib būt staidzināts ."

"Tā nu gan ir diskriminācija, uzreiz vajadzēja teksta lauku, lai var to cita dzimuma nosaukumu ierakstīt, lai tad ir precīzi zināms, kurš no tiem desmitiem/simtiem dzimumu to suni staidzina"

"Pieļauju, ka tas "cits" varētu būt hermafrodīts. Citu variantu man nav."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas