Jēkabpilī cilvēkiem nākas dzīvot bez ūdens un kanalizācijas

tautaruna.lv 24.septembris 2023, 9:00
 
Lauris Aizupietis/F64
Ziedu ielu Jēkabpils nomalē ieskauj daudz privātnamu. Šīs apkaimes iedzīvotāji, lai gan ir pilsētnieki, tādi nejūtas, jo no laika gala dzīvo bez ūdens padeves un kanalizācijas. Ilggadējie lūgumi pieslēgt apkaimes īpašumus centrālajam ūdensvadam netiek uzklausīti, vēsta "Bez Tabu".

Ziedu ielā dzīvojošie jēkabpilieši visi kā viens norāda, ka gadiem ilgi lūdzas, lai īpašumus beidzot pieslēdz centrālajai ūdensapgādei.

“Ir traki tā dzīvot 21. gadsimtā!” ikdienu bez ūdens rakturoja jēkabpiliete Rita. Šajā apkaimē dzīvo arī daudz senioru ar dažādām vecuma kaitēm, viņiem dzeramā ūdens staipīšana no veikala vai kādas attālākas ūdens padeves vietas ir ļoti apgrūtinoša.

Galvenais ūdensvads atrodas zem netālu esošās maģistrālās Zīlānu ielas. Nesen to pārbūvēja. Iedzīvotāji cerēja, ka padomās par ūdens pievadu izveidi Ziedu ielas namiem, tomēr tas nenotika. Tikmēr citā privātnamu apkaimē otrpus Zīlānu ielai jau sen ir centrālā ūdens padeve un kanalizācija.“Šeit ir geto!” tā Ziedu ielas iedzīvotāju apdalīšanu raksturo iedzīvotājs Andrejs. Ziedu ielas iedzīvotāji pat neatsakās paši apmaksāt ūdens pieslēgumus īpašumiem.

Jēkabpils komunālajā uzņēmumā “Jēkabpils ūdens” norādīja, ka salīdzinoši nelielā iedzīvotāju skaita dēļ nav rentabli tērēties ūdensvada izbūvei Ziedu ielā. Tāpat darbus sadārdzinātu fakts, ka konkrētā apkaime atrodas uzkalna pakājē.

Arī Eiropas Savienības struktūrfondu naudas maks nelabprāt veras, ja nav ekonomiskā izdevīguma, norādīja komunālajā uzņēmumā. Pašvaldības rocība arī esot paknapa, lai ierīkotu ūdens padevi visur, tomēr Jēkabpils novada vietvarā norādīja, ka par konkrēto apkaimi atceras un, iespējams, salīdzinoši tuvā nākotnē situācija varētu uzlaboties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas