"Sajūta ka esmu milzu covid viļņa vidū"; daļai cilvēku sākas kovidhistērija

tautaruna.lv 17.septembris 2023, 2:00
 
Romāns Kokšarovs/f64
Lai gan Centrālās statstikas pārvaldes apkopotā informācija liecina, ka jau kopš šā gada vasaras sākuma nedēļā tiek apstiprināts ne vairāk kā 10 Covid 19 saslimšanas gadījumu, daļā sabiedrības valda pārliecība, ka ir sācies kārtējais Covid 19 pandēmijas vilnis.

Centrālā statistikas pārvalde apstiprinātos Covid 19 saslimšanas gadījumus apkopo reizi nedēļā, sk. šeit. Dati liecina, ka nedēļā saslimst mazāk nekā 10 cilvēki - vdēji 3 līdz 6, tomēr daļa sabiedrības ceļ trauksmi.

Ieraksts "X": "Medijos par to neraksta, bet sajūta, ka esmu milzu covid viļņa vidū. Nupat paziņu starpā pirmais hospitalizētais."

Komentētāji lielākoties saslimšanu ar dažādiem vīrusiem saista ar gadalaiku - rudenī tradicionāl pieaug saslimšanas ar elpceļu un respiratorajām slimībām: "Ir rudens un ir saaukstēšanas, kas ir pilnīgi normāli. Runāt par kovida vilni ir bezatbildīgi. Testēšana viegliem simptomiem nav nepieciešama, jo tā nekādi neietekmē ārstēšanu vai slimības izplatību."

"Ak, šausmas, ak, šausmas! Ko nu tagad darīsim? Ko tagad iesāksim vēl ar visiem rota-, noro-, ortomikso- u.c. vīrusiem? Gadu gadiem taču bez panikas slimojām, jo tāds propagandas burbulis vienkārši nebija uzpūsts. Varbūt liekam vienreiz mierā to kovidu?"

Tajā pašā laikā ir cilvēki, kuri uzskata, ka Covd 19 plosās pilnā apjomā: "Noteikti ir vilnis. Man nedēļas laikā vismaz 2 kolēģiem tests rādīja pozitīvu un vēl vesels bars ar tiem, kam simptomi ir, bet tests neuzrāda."

"Jā, manā lokā arī visi slimo..."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas