Atklāts, ko nekadā gadījumā nevajadzētu darīt ar šokolādi

tautaruna.lv 17.septembris 2023, 22:30
 
pexels.com
Šonedēļ, 13. septembrī, tika atzīmēta Starptautiskā šokolādes diena. Saldumu eksperti atklāj, kāpēc nekādā gadījumā šokolādi nevajadzētu uzglabāt ledusskapī, vēsta "The Sun".

13. septembris pasaulē tika pasludināts par Starptautisko šokolādes dienu par godu amerikāņu šokolādes meistara Milstona S. Heršija (Milton S. Hershey) dzimšanas dienai.

Konditorejas izstrādājumu eksperte no Londonas Sāra Hartneta atklāj, kāpēc šokolādi nedrīkst ievietot ledusskapī.

Kā izrādās, tad iemesls ir pavisam vienkāršs. Šokolāde aukstumā zaudē gan savu izskatu, gan garšu.

Atrodoties ledusskapī, šokolāde zaudē savu dabīgo spīdumu un var absorbēt citu ēdienu aromātu un garšu.

Arī saldumu eksperts Niks Mazs mudina atturēties no centieniem šokolādi uzglabāt vēsumā. “Daudzus gadus cilvēki ir diskutējuši par to, vai šokolāde ir jāglabā ledusskapī," saka Niks. Viņš min to, ka šokolāde ledusskapī tik tiešām var zaudēt savu labo garšu un pat tekstūru.

"Kakao sviests uzsūc garšas un smaržas, kas nozīmē, ka, ja šokolādi glabājat ledusskapī, citi produkti, kas tiek uzglabāti tuvumā, ietekmēs tās garšu [...] Ja šokolādi glabā ledusskapī un izņem no tā, kad ir pienācis laiks to baudīt, uz virsmas esošais kondensāts var izšķīdināt cukuru, izraisot tā kristalizāciju, kas negatīvi ietekmē šokolādes kopējo tekstūru, padarot to graudainu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas