Vecāki ceļ trauksmi - ar kādu ēdienu baro bērnus Imantas vidusskolas teritorijā?

tautaruna.lv 31.augusts 2023, 7:00
 
Vladislavs Proškins/F64
Vecāki Imantas mikrorajonā ir neizpratnē, kāpēc izglītības iestādes teritorijā atvērta ēstuve, kurā pārdodot tikai neveselīgu maltīti, vēsta "Bez Tabu".

"Pēc vecāku domām, bērnu sporta laukumā ir nepieņemami tirgot konfektes, tādus dzērienus kā “Fanta” un “Coca-cola”, kā arī vēl tādus produktus kā čebureki un cepti pelmeņi ar sieru. Sporta centru apmeklējošo bērnu vecāki iebilda pret šādu produktu tirdzniecību rotaļu laukumā, bet diemžēl centra vadība to nevarot ietekmēt," saka vecāki.

Pie ēstuves uzstādīta arī ēdienkarte, kā redzams, tajā pārdod kebabu, vistas nagetus, čeburekus, ceptus pelmeņus, frī, batātes un piedāvājumā ir arī bērnu komplekts - frī kartupeļi, salāti un vistas nageti.

Der zināt, ka ēdienkarte skolās ir veidota pēc Ministru kabineta noteikumiem un atbilst visām normām.

Kā izrādās, arī kafejnīcām, kas atrodas to teritorijā, jāņem vērā tieši paši norādījumi - piemēram, produktiem nedrīkst pievienot krāsvielas, garšas pastiprinātājus, saldinātājus. Ēstuves saimnieks stāsta, ka šobrīd nav plānots mainīt ēdienu sortimentu - par augļu un dārzeņu ieviešanu neesot domāts. Viņš stāsta, ka pievērš ļoti lielu uzmanību gaļai un zivīm, kuras tirgo. Arī nagetus gatavojot paši un tad apstrādā eļļā, arī zivis piegādā Norvēģijas firma, kas tās piegādā un tālāk ēstuves darbinieki tās panē, bet skaidrs, ka noteikumi ir noteikumi un tie ir jāievēro.

Ja ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs nepārskatīs ēdienkarti, pielāgojot to Ministru kabineta noteikumiem, pašvaldība izskatīs iespēju lauzt līgumu ar uzņēmumu. Pagaidām pārbaude neesot veikta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas