Cilvēki sašutuši: Portāls "tiesas.lv" sniedz melīgu informāciju

tautaruna.lv 21.jūlijs 2023, 20:15
 
pixabay.com
Sašutuma pilnu vēstījumu savā "Facebook" kontā atstājusi kāda īpaši kopjama bērna ar kustību traucējumiem aizgādne - ierodoties tiesu namā, lai sakārtotu dokumentus, izrādās, ka cilvēkiem ratiņkrēslos šī vieta nav pieejama. Tajā pašā laikā portālā tiesas.lv ir vēstīts, ka konkrētajā tiesu namā tiek nodrošināta piekļuve cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Ieraksts "Facebook": "Labdien,visiem!

Vakar piedzīvojām ļoti nepatīkamu starpgadījumu pie Vidzemes rajona tiesas- Cēsīs. Mums ģimenē ir bērns ar kustību traucējumiem un īpašo kopšanu. 18.07. ieradāmies uz tiesas sēdi, lai varētu nodibināt aizgādību pār savu 18 gadus sasniegušo zēnu. Bet, nonākot pie tiesas, sapratām, ka mēs ar savu īpašo bērnu nemaz nevaram iekļūt tiesu mājā. Jo izrādās, ka viņiem nemaz nav tādas iespējas. Bet ielūkojoties viņu mājas lapā redzu ierakstu ar sarkaniem, izceltiem burtiem, ka ir nodrošināta vides pieejamība personām ar funkcionāliem traucējumiem.
Lieki stāstīt, ka izcēlās pamatīga jezga. Man rodas jautājums- kā tā var būt?? Man ar savu īpašo bērnu ir jāapmeklē neskaitāmi kantori, jākārto kaudzes ar dokumentiem, jābrauc uz tiesu, lai pamatotu savu vēlmi kļūt par sava bērna aizgādni, bet neviens nav padomājis- kā mēs tur tiksim iekšā. Cik normāli Jums tas šķiet???"
Situāciju komentējusi arī Tiesu administrācija: "Labdien, Šepteres kundze! Atvainojamies Jums par sagādātajām neērtībām saistībā ar to, ka tiesas mājaslapā norādītā informācija par vides pieejamību personām ar funkcionāliem traucējumiem neatbilda patiesībai. Šobrīd kļūdainā informācija ir dzēsta. Vienlaikus apliecinām, ka Tiesu administrācija strādā ar telpu īpašniekiem vietās, kur pastāv iespēja izveidot atbilstošu infrastruktūru ar mērķi nodrošināt vides pieejamību personām ar funkcionāliem traucējumiem."
Komentētājiem ir lidzīga pieredze ar iekļūšanu ne tikai tiesu namos, bet arī citās valsts iestādēs.
"Pateicos Jums kad par to strāstat ,rakstat un informējat .Jo patiesība reālā situācījas ir jāzin ikvienam ,lai mūsu valsts Latvijā cilvēki kas to nesaprot ,atver acis ,ausis .Kā atī likumdošanu lai kàrto atbilstoši reālai situācījām , jo birokrātīja ir absurta tik ļoti ka nàkās vien brīnities kas to visu izdomà "
"Visas varas iestādes tik runā, ka ir iespējams apmeklēt iestādes arī invalīdiem, bet es arī saskāros ar šādu viltus ziņu, ka mēs no skolas braucām ekskursijā uz Rīgas muzejiem , kurus vēlējamies apmeklēt . Arī tur mums tika sagādātas īstais galvas sāpes, jo no grupas 14 bērniem4 bērni nevarētu apmeklēt muzeju. Taču viena muzeja priekšnieks atrada spēcīgus vīrus , kas mūsu ratiņbērnus iestiepa muzejā. Mēs bijām ļoti pateicīgi viņiem, jo šie bērni praktiski nekad labos muzejos nebija tikuši. Protams, bija ko viņi saprata un izrādīja interesi un bija ko nesaprata, bet atbraucot no ekskursijas mājās mēs par to pārrunājām. Bet reizēm ir risks paļauties uz iestāžu mājas lapu informācijā. Bijām arī vienā muzejā , kur vizuāli bija nodrošināts pacēlājs, bet tas nedarbojas, Taču tualetes šai muzejā bija labi izveidotas arī priekš īpašajiem cilvēkiem, bet lai tiktu līdz attiecīgajam muzejam vai izstādei, netiekam!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas