Tviterī brīdina par informācijas iekļaušanu CV

tautaruna.lv 21.jūlijs 2023, 16:15
 
Pexels.com
Dokuments, kurš nonāk redzeslokā, kad cilvēki meklē sev jaunu darbu, ir CV.

Bieži šajā svarīgajā dokumentā, kurš ļoti daudzās situācijās ir izšķirošais solis darba devējam - pieņemt, nepieņemt darbā, gadās izlasīt ne to vien. Iespējams tieši tāpēc šī tēma ir diskusijas pelnoša arī "Twitter" lietotnē.

Kāda sieviete vārdā Baiba savā profilā iesaka:

Draudzīgs atgādinājums CV nenorādīt pilnu adresi, dzimšanas datus un ģimenes stāvokli!

Pēc šī atgādinājuma "Tvitertauta" neatpaliek:

Dainis: "Kas ir trakākais, ko norāda CV? Kāds ir norādījis arī reliģiju, piemēram."

Baiba: "Bērnu vārdi un vecums, personas kods, pievienoti sensitīvi dokumenti bez pamatojuma, reliģiskais stāvoklis. Ir redzētas visādas e-pasta adreses arī ļoti augstu amatu pārstāvošiem cilvēkiem, bet no šī negribas izvēsrt diskusiju."

Evelīna: "Nebūs ētiski visu rakstīt, bet pirms padsmit gadiem CV ienāca no epasta, kas sākās ar "kartupelmiza@". Nespēju aizmirst."

Ieva: "Par šo vienmēr esmu domājusi. Kāda jēga nenorādīt personas kodu, ja jāliek mācību iestādes un darba gājums pa gadiem? Tur jau visa cilvēka "vēsture" tāpat kā uz delnas. Vai arī gadi pie izglītībām un darbiem nav obligāti?"

Jānis: "Mani dati pie iegūtajām izglītībām noteikti sajauc galvu tādiem, kas pēc tiem mēģina "atkost" vecumu. Šādi personāži mēdz stabili kļūdīties par vismaz 10 gadiem."

Anna: "Precīzu adresi nevajag, bet vismaz vietu, kur dzīvo reāli. Mēdz būt, ka nāk darbā Rīgā, bet CV uzraksta, ka dzīvo Ludzā. Un darba devējs tad prāto, kā tas cilvēks vispār uz darbu tiks."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:17

Jaunākās diskusijas