Ķengaragā dzīvoklī nogrand sprādziens; vietējie šokēti

tautaruna.lv 14.jūnijs 2023, 7:00
 
Kaspars Krafts/F64
Nelegāla degvīna brūvētājs Ķengaragā pieļāva smagu kļūdu, darbojoties ap savu “kandžas aparātu”, vēsta "Degpunktā".

Ierīce vīrieti pievīla, un notika sprādziens, kas satricināja daudzdzīvokļu ēkas sienas. Vairāk nekā 20 cilvēku tagad nedrīkst atgriezties savos dzīvokļos, kamēr būvinspektors to neatzīst par drošu.

“Troksnis bija tik šausmīgs, izklausījās, ka sabrukusi puse mājas, līdz pat zemei. Man tas nelikās kā sprādziens, bet pēc tam prāts teica priekšā, ka laikam kaut kas eksplodējis. Radās pat iespaids, ka nodreb visa apkārtne. Daudz cilvēku, daudz automašīnu, visapkārt burzma, suns uzreiz nobijās, pieskrēja pie manis, pārsteigtu seju skatījās un mēģināja saprast, kas noticis. It kā viss klusi, tad jau nekas traks,” stāsta Ludmila, kura tika evakuēta.
Pēc pāris minūtēm ēkā iebrāzās ugunsdzēsēji un uzsāka cilvēku evakuēšanu. Gandrīz trīsdesmit ēkas iedzīvotāji tika sadzīti pagalmā.
Pēc trīs stundu darba notikuma vietā operatīvie dienesti devās prom, taču norobežojošās lentes palika.
Rīgas dome apstiprina, ka ēkas iedzīvotāji nedrīkst atgriezties savos dzīvokļos, kamēr nav saņemts ekspertu atzinums par celtnes konstrukciju stāvokli pēc sprādziena.

Sprādziena brīdī dzīvoklī atradās 52 gadus vecs vīrietis, kurš neesot izskatījies pārsteigts par pamatīgo eksploziju savā virtuvē, stāsta kaimiņi. Vīrietis tika nodots mediķiem, taču papildu informācija par cietušā veselības stāvokli netiek atklāta. Uzsprāgušā dzīvokļa saimnieks, izrādās, jau gadiem ilgi nelegāli ražoja pats savu degvīnu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:21

Jaunākās diskusijas