Unikāli foto: Atklātībā nonākuši Lilitas Ozoliņas skolas sacerējumi; kas par rokrakstu!

tautaruna.lv 14.jūnijs 2023, 2:30
 
Ruslans Matrozis/Facebook
Ornitoloģijas bibliogrāfs Ruslans Matrozis vietnē "Facebook" publicējis unikālu laika liecību - mūžībā devušās aktrises Lilitas Oziliņas skolas laika sacerējumus.
"Pie manis glabājas vairāki viņas skolas sacerējumi no pirmajām četrām klasēm (1955-1959). Kā šie materiāli nokļuvuši pie manis? Pilnīgi nejauši. Pārņemot zoologa Zanda Spura (1923-1998) privāto arhīvu, starp dažādiem materiāliem, atradu arī virkni dokumentu no viņa radiem. Viņa mātes māsa Zenta Valdmane (1901-1998) no 1951. gada strādāja Rīgas 8. vidusskolā par 1.-4. klašu skolotāju. Viņas skolniece bija Lilita Ozoliņa, kura vēlāk kļuvusi par atpazīstamo aktrisi, tāpēc skolotāja par piemiņu atstāja šos sacerējumus. Pēc 65 gadiem tie nonākuši pie manis kā Z.Spura arhīva sastāvdaļa.
Lai vieglas smiltis!" raksta R. Matrozis.

Cilvēki komentāros neslēpj izbrīnu par tik skaistu rokrakstu.

Oskars: Fantastiski dokumenti ar TIK skaistu rokrakstu un TIK LIELU mīlestību pret skolotāju.

Inga: Šodiena- nestāv klāt šim glītajam rokrakstam, patiesajiem vārdiem, dvēseles smalkumam, cieņa pret skolotāju un daudz ko citu varētu vēl un vēl pieminēt. Diemžēl tagad citas vērtības. Cienījamā aktrise.. lai Jums tīrs, skaists ceļš ved uz mūžības mājām. Izsaku līdzjūtību meitai un citiem ģimenes locekļiem, radiem, draugiem, faniem. Ļoti žēl!

Jau ziņots, ka 75 gadu vecumā mirusi Dailes teātra aktrise Lilita Ozoliņa

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas