Soctīklu "uzspridzina" Cipules ieraksts par krievu jauniešu šausmīgajām izdarībām

tautaruna.lv 25.janvāris 2023, 11:30
 
Gints Ivuškāns/ F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule dalījusies ar stāstu no savas ģimenes dzīves, kas atklāj krievu jauniešu vardadību vienā no Rīgas skolām. Jāpiebilst, ka šis ieraksts izsauca plašu rezonansi.
Kā raksta Cipule, krievu jaunieši pēc skolas izlaiduma piekāva direktoru tautības (viņš bija latvietis) dēļ.

"Pēc katra pasākuma skolā - izlaidums, Ziemassvētku koncerts vai disene, mūsu puiši gāja izlūkos, lai zinātu, pie kura stūra pulcējas krievu bari uz kautiņu. Pēc māsas 9.klases izlaiduma krievu jaunieši piekāva skolas direktoru, sirmu vīru... Par to, ka latvietis," raksta Cipule.

Viņa skaidro, ka pēc minētā notika skolā kādu laiku nenotika izlaidumi.

"Uzbrukums notika māsas skolā. Šķiet 69.vsk. tā toreiz bija. Tā pirms tam bija krievu, bet 72.vsk. jauktā. Bija lēmums krievus apvienot, bet latviešus no jauktās pārcelt uz mazo skolu. Tas arī izraisīja naidu. Izlaidumi tur pēc tā notikuma 2 gadus tiešām nenotika."

Jāpiebilst, ka komentāros daudzi Twitter lietotāji dalījās ar līdzīgu pieredzi.

"Tā pati pieredze, mums 5.kl. maziem puišeļiem vilkās un skrēja pakaļ no svešas krievu skolas. Tikai viņiem nepaveicās, ka pie mūsu skolas viņus sagaidīja vecāko klašu puiši ar svaigi virpotiem svečturiem… un tā saucamais gopstop Rīgā arī bija izteikti svešvalodā."

"Jūrmala. Kaimiņi savus bērnus dresēja latviešus ienīst. Tie pagalmā mūždien kāvās, sauca par gansiem, mēs nevarējām saprast, par ko. Tad man apnika, un es vienam kuces dēlam atbildēju ar akmeni, viss. Nekad vairs nepiesējās. Krieviem tikai tā, poņaķija."

"Es vispār atceros, ka vēl manos tīņu gados krievi barā mēdza piekaut latviešu puišus Ziepniekkalnā. Tur bija tāds naktsklubs, kur tikai krievi gāja. Naktī, kad kāds gāja tam klubam garām, tad uzsauca garāmgājējam - ja atbildēja latviski, tad metās virsū."

"Rīga. Rajonā 2 krievu skolas, 1 latviešu. Slēpošanas sacensību laikā (jau finišējušie laikam) krievelēni barā mūs gaidīja mežā un dūra ar nūjām. Klasiskā apsaukāšana par gansiem visp bija ikdiena."

"Ak Dies! Lasu visus komentārus un nesaprotu, es visu dzimusi, augusi Rīgā, Purčikā, ar krieviem kopā pa pagalmu, nekad nav bijuši konflikti. Vismaz iemācījos krievu valodu, ...ļe."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:15

Jaunākās diskusijas