Ārste no Salaspils socitīklos "uzbrūk" Ukrainas bēgļu palīdzētājiem

tautaruna.lv 29.decembris 2022, 7:00
 
F64
Salaspiliešu draugu grupā sociālajā tīklošanās vietnē "Facebook" ievietots sludinājums ar lūgumu palīdzēt Ukrainas bēgļiem, kas izcēlis pamatīgu šūmēšanos komentētāju un lasītāju lokā. Kāda vietējā ģimenes ārste komentāru sadaļā nosaukusi lūgumu pēc palīdzības par ubagošanu un asi vērsusies pret ieraksta autori, kas citiem grupas dalībniekiem šķitis nepieņemami, vēsta "Bez Tabu".

Sociālajā tīklošanās vietnē “Facebook” ievietots kādas sievietes sludinājums, kurā lūgts palīdzēt diviem ukraiņu bēgļiem ar būvmateriāliem, lai viņi varētu veikt remontu hosteļa istabiņā, kurā apmetušies uz dzīvi. Drīz pēc ieraksta publicēšanas atsaucās palīdzēt griboši iedzīvotāji, taču kādas sievietes komentāri, kas vērsti pret ieraksta autori, izraisīja lasītājos neizpratni.

Viņa uzdevusi jautājumus: “Kas jūs vispār tāda esat?; “Gde vi živjote, i voobšče kto vi, čto miloti paprašaitje?”; “Nav kauns tā ubagot?”

Publiski pieejamā informācija internetā liecina, ka komentāru autore ir labi pazīstama ģimenes ārste, kura savus pacientus ik dienu pieņem Salaspils Veselības centrā. Uz komentāriem nekavējoties atsaucās citi grupas dalībnieki, nosodot ārstes nievājošo attieksmi un nevēlēšanos palīdzēt.

Pati ģimenes ārste skaidro: "Mana atsauksme nebija saistīta ar kaut kādu manu profesionālo darbību. Es esmu Latvijas iedzīvotāja, es maksāju nodokļus valstij, piedevām, ļoti lielus. Jūs domājat, ka vēl kādi maksā tik lielus nodokļus? Un man ir tiesības izteikt savu viedokli. Ja man tas tiek liegts, nu, tad tas jau ir tiesvedības process. "

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas