Daugavpilieši sūkstās par viņu regulāru pazemošanu

tautaruna.lv 12.novembris 2022, 13:49
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
Nav noslēpums, ka nereti mēs, runājot par Daugavpili, domājam klišejiski - tā jau tā krieviskā pilsēta u.tml. Tiesa, piemēram, pēdejā laika notikumi ap padomju pieminekļa nojaukšanu šo pārleicību daudzos stiprināja, taču Daugavpilī dzīvo gana daudz Latvijai lojāli cilvēki, kuriem sāp šie nemitīgie nievojošie apzīmējumi par Daugavpili.

Viņa turpina: manā līdzcilvēku lokā arvien biežāk izskan domas, ka gribas braukt prom, jo nevar izturēt to, kā vispārina attieksmi un izturas pret mums visiem. Jā, šī ir sarežģīta pilsēta, bet atcerieties, ka te ir Latvija un te ir Latvijas patrioti!...

"Atkal aktuāls kļūst teiciens, kurš izskanēja astoņdesmitajos - vislielākais patriotisms Latvijā ir dzīvot Daugavpilī - neskatoties ne uz ko jeb par spīti tam, kas notiek, ar savu ikdienas darbu un rīcībām stiprināt pilsonisko apziņu un veidot tādu vidi, kurā gribas dzīvot," raksta Diāna.

Ilze: Bet, ko jūs gribat, lai mēs sakām? Ka tā ir lieliska, perspektīva un latviska pilsēta? Tā nekad nav bijusi latviska. Un diemžēl nekad nebūs. Tāpat kā latviska nekad nebūs arī Jūrmala.

Pauls: Lāčplēša dienas foto Daugavpilī ļoti iepriecināja. Apskauju adekvātos iedzīvotājus

Jolanta: Es biju Daugavpilī pirms 2 gadiem un tieši biju pārsteigta, ka dzirdēju latvieš valodu vairāk kā biju gaidījusi. Mana eksursija salauza šo stereotipu, ka Daugavpils ir krieviski runājošo pilsēta. Gan kafejnīcā, gan Rotko muzejā, gan veikalā tiku apkalpota valsts valodā.

Linda: Sāciet ar to,ka "izravējiet" krievvalodīgos fanātus no DU. 2018. gadā bija ķīmijas, psiholiģijas pasniedzēji,kas nekautrējoties runāja lekcijās krievu valodā un uz manu tekstu "nesaprotu" nebija reakcijas.

Renāte: Mākslas fakultātē bija tādi pasniedzēji, kuri runāja latviski, bet brīžiem ļoti nesaprotami. Un tie studenti, kas runāja krieviski, vienmēr varēja dabūt lieliskas atbildes uz jautājumiem, kamēr pārējie mēģināja saprast lauzīto latviešu valodu.

Rence: Nē Daugavpils ir Latvija un citu retoriku es vienmēr apstrīdēšu. Es arī saku nedrīkst norakstīt Latgali.

Malēnietis: "Pret valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai nobalsoja 5816 vēlētāji, kas ir 14,39% balsojušo" 15% Daugavpilī nav vate, uz tiem arī visa cerība turās. Kā viņiem iet, to labi varēja redzēt ar mūzikas skolas direktoru.

Jau ziņots, ka ievērojams skaits Daugavpils iedzīvotāju piedalījušies lāpu gājienā, novēroja aģentūra LETA.

11.novembrī, godinot kritušos karavīrus, no plkst.10 līdz 11.25 karavīru kapos un piemiņas vietās Daugavpilī - Garnizona kapos, Pareizticīgo kapos, Vecticībnieku kapos un Katoļu kapos tika nolikti ziedi, kā arī aizdegtas svecītes. Bet plkst. 12.00 notika svinīgais piemiņas brīdis Latvijas armijas karavīru Brāļu kapos - Luterāņu kapsētā.

11.novembrī plkst.15.30 Daugavpils cietokšņa dārzā, pie atjaunotā pieminekļa Latvijas Brīvības cīņās kritušajiem Zemgales divīzijas 10.Aizputes kājnieku pulka karavīriem, notika svinīgā ziedu nolikšana un tika dots Zemessardzes 3.Latgales brigādes 34.kājnieku bataljona jauno zemessargu svinīgais solījums.

Turpinot tradīciju, arī šogad 11.novembrī norisinājās Lāčplēša dienai veltītais Lāpu gājiens no Daugavpils Universitātes (Parādes ielā 1) līdz Vienības laukumam (gājiena maršruts). Gājiena sākums bija paredzēts plkst.17, savukārt pulcēšanās jau no plkst.16.30 notika Dubrovina parkā pie Daugavpils Universitātes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:38

Jaunākās diskusijas