Absurds! Rīdziniece nevar nobalsot Saeimas vēlēšanās

tautaruna.lv 27.septembris 2022, 7:00
 
F64
Rīdziniecei Margai ir nopietnas veselības problēmas, un pārvietošanās sagādā lielas grūtības. Līdz šim rīdziniece piedalījusies gandrīz visās pašvaldību, Saeimas un arī Eiroparlamenta vēlēšanās. Taču šoreiz situācija ir būtiski pasliktinājusies. Marga jau 49 gadu sirgst ar multiplo sklerozi, un pandēmijas laikā slimība saasinājusies, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Kundzei vistuvākais ir 34. vēlēšanu iecirknis, kas izvietots Rīgas Ostvalda vidusskolā. No rīdzinieces dzīvesvietas līdz vēlēšanu iecirknim šķir šķietami nieka 500 metru, taču šo distanci Marga pašas spēkiem pieveikt nespēj.

Vēlētāja internetā atrod Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) kontakttālruni, lai noskaidrotu, kas jāpaveic, lai rīdziniece varētu nobalsot, neizejot no mājas.

"Un viņi man visu laiku skaidroja vienu un to pašu, ka jāaiznes iesniegums uz vēlēšanu iecirkni. Es saku, ka man nav, kas aiznes. Atbildēja, kā var nebūt, kas aiznes. Kas man tur jāraksta, arī to man nepateica. Un ar to rakstīšanu man jau arī diezgan sarežģīti - rokas lāga negrib klausīt," saka Marga.

Kundze atklāj, ka aprūpētāja tieši šobrīd apslimusi, bērni - ārzemēs, mazbērni esot aizņemti, savu dzīvi plānojot.

CVK priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa uzsver, ka Margas un citu tamlīdzīgu situāciju gadījumā ir vairāki iespējamie varianti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas