Siguldiete izmisumā - pierakstīt bērnu pie zobārsta teju neiespējami

tautaruna.lv 13.septembris 2022, 7:00
 
F64
Zobu sāpes savus upurus nešķiro, un augustā bez žēlastības piemeklēja siguldietes Ilutas četrgadīgo dēlu. Sieviete centās sazināties ar zobārstniecības klīnikām, kurās pēc iespējas ātrāk zēnu varētu pieņemt un salabot zobu, taču saņēma atteikumu pēc atteikuma, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Vispirms Iluta sazinājās ar Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūtu, kur piedāvāts ierasties uz vizīti vien pēc nedēļas. Saprotot, ka dēls tik ilgi gaidīt nevarēs, viņa turpināja sazvanīties ar zobārstniecībām. Sieviete skaidro, ka atteikuma iemesli lielākoties bijuši divi - ārsti nestrādā ar maziem bērniem vai nepiedāvā pakalpojumus par valsts budžeta līdzekļiem.

Pēc ilgiem meklējumiem māmiņa nolēma piekrist kādas privātklīnikas piedāvājumam - uzlikt zobam zāles, lai atvieglotu mokas. Pēc nieka 15 minūtēm zobārsta krēslā viņu pārsteidzis apmaksas rēķins - 162 eiro.

“Esmu sašutusi, kad 162 eiro par piena zobiņu. Viņš tāpat izkritīs! Mums tikai izurba to netīrumu un ielika tās zāles iekšā. Man viņš vēl jātaisa turpmāk, tie nu ir 220 eiro.”

Latvijas Zobārstu asociācijas viceprezidents Andis Paeglītis aicina izvairīties no tik dārgu pakalpojumu saņemšanas. Viņš mudina vecākus akūtās situācijās vērsties tieši pie ģimenes zobārsta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas