Kur nonāk daļas vilcienu tualetes saturs? Pa tiešo uz dzelceļa sliedēm!

Portāls nra.lv 13.septembris 2022, 14:15
 
Ekrānuzņēmums/TV3
Dīzeļvilcienos joprojām ir tualetes poda caurums – pēc dabisko vajadzību nokārtošanas visa šmuce pa tiešo izkrīt uz sliežu ceļa. Tieši tik sovjetiski bezatbildīgi tika ražoti pasažieru vilcieni laikā no 1973. līdz 1992.gadam, kas joprojām ir satiksmē, vēsta TV3.

Savācējtvertne, kuru pēc iebraukšanas depo izsūknē, ir tikai modernizētajiem 6 vilcieniem. Pārējiem, vecā tipa, 16 dīzeļvilcieniem kanalizācija iztek pa tiešo vidē. Un tas ir absolūtais vairākums.

“Tualetes durvīm ir jābūt noslēgtām pirms iebraukšanas Rīgas sanitārajā zonā. Tas ir pirms Garkalnes, Jelgavas un Ogres. Tām ir jābūt arī aizslēgtām vilcienu gala stacijās,” pauž AS “Pasažieru vilciens” komunikācijas un mārketinga daļas vadītāja Sigita Zviedre. Aiz Garkalnes virzienā uz Siguldu nāk konduktors un slēdz maģiskās durvis vaļā.

Sliedes ir Latvijas Dzelzceļa īpašums. Satraukumu tur gan nepauž, ka “Pasažieru vilciens”” aplaista viņu mantu ar urīna un fekālo saturu. Drīzāk izpratni, ka, nu, tādi ir padomju laika vilcieni.

“Dzelzceļa infrastruktūrai šie atkritumi, kas nav lielā apjomā, nekādus bojājumus vai sekas nerada. Tāpat, tā kā dzelzceļa sliedes ir paaugstinātas bīstamības zona un pa tām nav paredzēts pārvietoties gājējiem, mūsuprāt, šis faktors nevar radīt būtiskas neērtības iedzīvotājiem,” skaidro “Latvijas dzelzceļš”.

Piemēram, Siguldas stacijā pie sliedēm pilns ar tualetes papīriem. Vai tas ir normāli - viedokli TV3 Ziņas vēlējās uzzināt Valsts vides dienestā, taču viņi interviju atteica. Neesot ērts jautājums. Lai vēršamies pie Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

“Labi, ka jūs runājat par tādām lietām. Tas mums bija tiešām pārsteigums. Šķita, ka tas ir bijis tikai padomju laikos,” pauž VARAM Vides aizsardzības departamenta direktore Rudīte Vesere.

“Pasažieru vilcienā” saka - naudu vecajos dīzeļvilcienus tikai tualešu pārveidē neieguldīs: “Gadījumā, ja tiks pieņemts lēmums ekspluatēt dīzeļvilcienus vēl vairākus gadus un nebūs alternatīvas, tad, protams, mums ir jāmeklē kāds risinājums tualešu jautājumā.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas