Banka kļūdas pēc uz klientu kontiem pārskaita vairākus desmitus miljonus

tautaruna.lv 9.janvāris 2022, 18:11
 
unsplash.com
Lielbritānijas banka "Santander" Ziemassvētkos piedzīvojusi iespaidīgu kļūdu, kas iepriecinājusi vairākus tūkstošus cilvēku, ziņo CNN.

Banka 2000 klientiem vairāk nekā 75 000 kontos kļūdas pēc ieskaitījusi kopumā ļoti iespaidīgu summu - 130 miljonus mārciņu.

"Atvainojamies, ka tehniskas problēmas dēļ daži mūsu korporatīvo klientu maksājumi tik nepareizi dublēti saņēmēju kontos," kļūdu skaidroja bankas pārstāvji.

Lai arī lielais prieks par to, ka kontā ir ieskaitīta divreiz lielāka summa nekā paredzēts, ir neizsakāms, banka tomēr atzīst, ka šī problēma tiek risināta un "liekā" nauda nepaliks klientiem.

Šāda kļūda radās divreiz veicot vienu un to pašu maksājumu uz konkrētu kontu. Piemēram, cilvēks savā kontā saņēma divreiz lielāku algu. Vienu daļu samaksāja darba devējs, bet otru sponsorēja banka.

Šobrīd banka sadarbojās ar citām Lielbritānijas bankām, lai varētu atgūt kļūdaini izsūtītos naudas līdzekļus.

Kā ziņo CNN, tad šī nemaz nav tik liela bankas kļūda, salīdzinot ar to, kāda kļūme reiz gadījās ASV bankai "Citibank". Reiz šī banka nejauši, tehniskas kļūdas dēļ, pārskaitīja 500 miljonus ASV dolāru. Šī ir līdz šim pasaulē lielākā bankas ķibele. Banka toreiz kļūdaini pārskaitīja 900 miljonus ASV dolārus kosmētikas uzņēmumam "Revlon".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:28

Jaunākās diskusijas