"Piecelties šķita, kā dienas lielākais uzdevums"; Paula Freimane par piedzīvoto Somijā

tautaruna.lv 9.janvāris 2022, 16:15
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Fitnesa modele un pavārgrāmatu autore Paula Freimane sociālajā vietnē Instagram pastāstījusi par savu pieredzi, dzīvojot aiz arktiskā loka Somijā.

P. Freimane atklājusi, ka teju mēnesi pavadījusi vietā, kur 24 stundas diennaktī ir tumsa.

"Pirmajā nedēļā neizjutu neko. Bija pat interesanti, tā sajūta, ka visu laiku ir vakars radīja kaut kādu iekšēju mieru, nekur nav jāskrien, nekas nav jādara.
Taču pēc pirmās nedēļas sajūtas ļoti mainījās.

Katru rītu es cēlos ar lielām mokām 10:00 ārā vēl tumsa. Ceļoties 10:00 bija sajūta it kā būtu 3:00 naktī, miegs nāk tik nežēlīgi, ka pilnīgi acis kož, neskatoties uz to ka nogulētas 9-10 stundas

Piecelties šķita, kā dienas lielākais uzdevums, jo pēc brokastīm vēl joprojām ārā ir tumsa un ir sajuta, ka viss, vakars klāt un diena jau galā vēl nesākoties.

Vēl viena lieta ko es pamanīju, ļoti prasījās ogļhidrāti, visādi saldumi, augļi, maize.

Es sapratu, ka organisms mēģināja radīt enerģiju, ar ogļhidrātu palīdzību, bet no tā nav nekādas jēgas, jo apēdot ko saldu pēc 20min atkal mundrums būs zudis.

Lietas, kas radīja manī enerģiju bija sports.

Bija ļoti grūti piespiest sevi trenēties, bet pēc treniņa pašsajūta uzlabojās un beidzot jutos enerģiskāka.

Ar elektrības taupīšanu Lapzemē arī nevajadzētu nodarboties, jo vairāk mākslīgās gaismas telpā, jo labāk," atklāj P. Freimane.

Viņa gan piebilst, ka tā bijusi interesanta pieredze un "dzīve tumsā ir ļoti skaista, ziemeļblāzmas, skaistākās zvaigznes ir tā visa vērts".

Jau vēstījām, ka P. Freimane kopā ar draugu Arvi Mazurovu devusies ceļojumā uz Somiju, kur piedzīvojusi par -36 grādu aukstumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas