Saulkrastu mācītāju vaino dzīvnieku mocīšanā

tautaruna.lv 22.decembris 2021, 18:00
 
Pixabay.com
Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) jau vairākkārt ziņots par iespējamiem dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem aplokos netālu no mācītājmājas, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Iedzīvotāja vaino Saulkrastu puses luteriskās draudzes mācītāju Ivo Pavloviču nolaidīgā attieksmē pret saviem mājlopiem. Jo īpaši satrauc daudzu kazu ganīšanās zem klajas debess ziemas salā, nespējot patverties no aukstuma un vēja sargājošā novietnē. Līdz šim PVD sodījis mācītāju ar naudas sodiem, kas nav mudinājuši uzsliet pamatīgas novietnes.

Raidījuma “Bez Tabu” redakcijā vērsās Saulkrastu puses iedzīvotāja, kura lūdza neizpaust viņas vārdu. Sieviete stāstīja, ka par mācītāja mājlopiem, no kuriem vairums ir kazas, satraukts esot ne viens vien šīs puses iedzīvotājs.

Apskatot aplokus, “Bez Tabu” komanda konstatēja, ka barības lopiem netrūkst, savukārt nojumes ir veidotas no retiem dēļiem, caur kuriem svilpo vējš. Šādas nojumes, domājams, nepasargā no aukstuma. Vienā no aplokiem nojume ir sabrukusi.

.

Situācija mācītāja Pavloviča aplokos dzīvnieku labturības uzraugiem ir zināma, informēja PVD Ziemeļpierīgas pārvaldes vadītājs Mareks Samohvalovs. Viņš arī stāstīja, ka sadarbība ar dzīvnieku saimnieku nav no labākajām.

Mareks Samohvalovs, PVD Ziemeļpierīgas pārvaldes vadītājs:
Esam tur bijuši, aizrādījuši, devuši termiņu, lai problēmas sakārtotu. Bijuši aizrādījumi par to, ka nav novietņu, kā arī par to, ka dzīvnieki nav reģistrēti Lauksaimniecības aktu centra datubāzē. Šīs divas svarīgākās lietas nav izdarītas. Jā, dzīvnieki ir paēduši, ir ko padzerties, bet šo svarīgo lietu nebija.

Līdz šim par pārkāpumiem dzīvnieku saimnieks sodīts ar naudas sodiem dažu simtu eiro apmērā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas