Skrastiņa sieva Elita atklāti par Gunta pēdējām dzīves dienām

tautaruna.lv 22.decembris 2021, 9:00
 
F64
Jau divus mēnešus tautā iemīļotā aktiera, "Latvijas sirdsdziesma" vadītāja Gunta Skrastiņa nav vairs mūsu vidū. Gunta atraitne Elita joprojām ieklausās soļos aiz durvīm, jo šķiet, ka tur nāk Guntis, vēstīts Martas Kalniņas rakstā "Guntis cieta, un es līdz ar viņu" žurnālā "Privātā Dzīve".

Gunta sieva Elita tikai šovasar ievērojusi, ka kaut kas ar Gunti nav labi.

Jūlijā, kad Guntis karstā dienā bija bez krekla, nodomāju, ka viņš šausmīgi izdilis. Arī pats pamanījis, ka stipri izkrītas svarā. Teicu, ka jābrauc pie ārsta,

atceras Elita.

Biopsija uzrādījusi nelielu lokālu veidojumu un Skrastiņi nomierinājušies, domājuši - tas ir izņemams. Par veselības problēmām viņš nevienam nav teicis. 30. jūlijā Madonā vēl novadījis šlāgerfestivālu. Nakšņojuši savās lauku mājās "Pincikājās". Tā bijusi Gunta pēdējā nakts šajā vietā. Kad nākamajā dienā aizbraukuši uz Rīgu, Guntis juties ļoti slikti. Bija sākušās drausmīgas sāpes un Gunti aizveduši uz Onkoloģijas centru. Tur viņš arī palika. Bija sācies aizkunģa dziedzera iekaisums. Neskatoties uz to, Guntis vēl Zaķusalā paspēja ierakstīt "Latvijas sirdsdziesma" trīs raidījumus". Tiesa, no studijas pa taisno viņš devās atpakaļ uz slimnīcu.

"Es ticēju, ka Guntis izķepurosies, jo ārsti visu laiku teica, ka audzējs ir mazs un lokāls. Galvenais bija izārstēt iekaisumu, ko viņš dabūja, kad taisīja biopsiju. Pēc tā arī sākās visi sarežģījumi," stāsta Elita. Aktieri palaida mājās, lai 6. septembrī sāktu ķīmijterapijas kursu. Trešās ķimijterapijas laikā Guntim jau bija grūti izkāpt no mašīnas. "Viņu ielika slimnīcā, un mājās viņš vairs neatgriezās. Es atceros, kā viņš, izvests laukā uz ratiem no slimnīcas, skatījās debešos un tad saķēra galvu rokās. Es redzēju sāpes, ko viņš cieta, un es līdz ar viņu," atceras Elita.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas