Einars Repše 60 gadu jubilejā sev uzdāvinājis savdabīgu dāvanu

tautaruna.lv 22.decembris 2021, 13:00
 
Oksana Džadana/ F64
Fnansists un politiķis Einars Repše ir dzimis 1961. gada 9. decembrī un šogad svinēja 60. jubileju. Sev viņš ir uzdāvinājis balstvakcīnu, vēsta "Privātā dzīve".

"Daži no mums publiski pazīstamajiem, lai miers viņu dvēselei, kas bija paļāvušies uz savu jaunību un imunitāti, jau ir miruši. Lai cik paradoksāli tas nebūtu, stipra imunitāte šajā gadījumā var pat kaitēt, jo nostrādā pati pret sevi. Tie nav joki. Riski vakcinējoties ir daudzkārt mazāki nekā saslimstot. Un, ja valdība piedāvā šo vakcīnu par brīvu, tad neizmantot to ir vieglprātīgi," saka Repše.

Viņš uzskata, ka vakcīna ir labākais, ko zinātnieki šobrīd var piedāvāt. "Varbūt mums būtu jāatgriežas pie obligātas ķīmijas mācīšanas skolās? Daudzu rīcību šobrīd nosaka absolūti nezinātniski priekšstati, bailes un māņticība. Traģiski, ka cilvēki atsakās vakcinēties spriedumu dēļ, kas pielīdzināmi tumšajiem viduslaikiem vai šamanismam. Man šķiet dīvaini, ka cilvēki bez jebkādiem aizspriedumiem izmanto telefonu, datoru un auto, kuru darbība nav iedomājama bez modernās zinātnes.

Taču, kad jātic modernajai zinātnei attiecībā uz to, kā sevi sargāt pret pandēmiju, šie cilvēki pēkšņi izrādās esam citādi domājoši. Tad esam konsekventi un atgriežamies alu laikmetā - metam prom moderno elektroniku, dzīvojam, sildoties pie ugunskura un cits pie cita skrienam kājām. Ja uztiecaties zinātnei, kas vada jūsu automobili un darbina telefonu, izrādiet uzticību tai arī attiecībā uz veselības aprūpes jautājumiem,» rosina ekspremjers.

Visa viņa ģimene ir vakcinējusies, arī trīspadsmit gadus vecais dēls.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas