"Bija 130 eiro, bet tagad 509!" Latviete šokēta par elektrības rēķinu

tautaruna.lv 20.decembris 2021, 13:03
 
F64
"Vienkārši kaut kas traks, kā man liekas. Nereāli, kosmoss vienkārši!" - tā savas emocijas pēc elektrības rēķina par novembri saņemšanas raksturo ogrēniete Jeļena.
"Pērn šajā pašā mēnesī bija 130 eiro, šomēnes šogad jau 509 eiro. Tā vienkārši?" - viņa brīnās.

Jeļena dzīvo privātmājā ar vīru un diviem bērniem. Pirmajā stāvā - viņas birojs un kosmētikas veikals, otrajā - dzīvojamā zona. Tikai aptuveni 100 kvadrātmetri, raksta portāls rus.lsm.lv.

"Mums katrā istabā ir radiatori. Elektriskie, protams. Mums ir robots putekļsūcējs, ko pastāvīgi lietojam. Šeit es gatavoju. Katru dienu lietojam plīti. Ūdens nāk no sūkņa, arī no elektrības. Tā kā mums ir dvīņi, jāmazgā diezgan bieži.

Ūdens boileris ir ieslēgts 24/7, vajag karstu ūdeni, mazgājam... Te mūsu veikalā, kur nāk pircēji, gaisma deg nepārtraukti. Mēs izmantojam visas spuldzes A +. Mēs vienmēr ziemā izmantojam apsildāmo grīdu, kaut kur ap 20 grādiem, lai būtu ērti. Mums viss ir uz elektrības. Pat ēdiena bildēšana - jāuzlādē akumulators, tā arī ir elektrība. Ja pērn izmantoju ap 1000 kilovatu, tad šogad - 2 tūkstošus. Pēc vecā tarifa cenai pērn bija jābūt 200 eiro ... 13 centiem par kilovatu. Un šajā - jau 23 centi. Cena ir par 10 centiem vairāk par kilovatu gadā. Man ir aizdomas, ka nākamajā mēnesī rēķins būs vēl lielāks. Tā kā cenas mežonīgi aug," stāsta sieviete.

Tikmēr, kā ziņots, Saeimas vairākums šodien noraidīja divus opozīcijas deputātu sagatavotus likumprojektus, kuri paredzēja uz ierobežotu laiku samazināt pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi elektroenerģijai.

Parlamentārieši noraidīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvju sagatavotos grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa likumā, kā arī likumprojektu, kuru izstrādāja "Republikas" un "Neatkarīgo" frakcijas deputāti.

ZZS deputāti aicināja noteikt, ka no 2022.gada PVN samazināto likmi 5% apmērā piemēro elektroenerģijai, tās pārvades pakalpojumiem, sadales pakalpojumiem, kā arī obligātā iepirkuma komponentēm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas