Vai var vienlaicīgi inficēties ar deltu un omikronu?

tautaruna.lv 20.decembris 2021, 10:22
 
F64
Pēdējā laika galvenais "šausmu stāsts" ir jaunais Covid-19 paveids omikrons, raksta woman.ru. Tas maskējas kā pārslodzes simptomi (lielākā daļa inficēto sūdzas par nogurumu un galvassāpēm) un praktiski nebaidās no cilvēkiem ar antivielām.
Zinātnieki liek domāt, ka tuvākajā nākotnē būs jācīnās ar vairākiem Covid-19 paveidiem vienlaikus. Ir pieļaujama arī vienlaicīga inficēšanās iespēja ar divām dažādām variācijām.

Tiesa, nevajadzētu baidīties no nopietnām "dubultā / trīskāršā / un tā tālāk sitiena" sekām - viens paveids ātri vien izstums otru.

Tajā pašā laikā tikai laboratorijā ir iespējams noteikt, ar kādu paveidu pacients ir inficēts.

“Iespējama inficēšanās ar vairākiem paveudiem vienlaikus. Šajā gadījumā vīrusa pavairošanas ātrums pacienta ķermenī var būt atšķirīgs. Respektīvi, cilvēkam būs vienalga, vai viņš ir inficējies ar trim, diviem vai vienu paveidu. Jūs inficēsieties ar diviem, bet viens no tiem sāks uzvarēt. Ja kādai vīrusa versijai ir nedaudz vairāk spēju, tad tā uzvar. Omikronam, iespējams (kamēr tas nav rūpīgi izpētīts), ir labākas spējas "lēkt", "lidot", inficēt, vairoties,” skaidroja epidemiologs Kamils ​​Hafizovs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas