Dramatiski notikumi Julglā: vīrietis glābjas no uguns, kā vien var

tautaruna.lv 29.oktobris 2021, 13:09
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Bīstams ugunsgrēks izcēlās piecstāvu namā Juglā, kur postaža izpletās tik strauji, ka mitekļa saimniekam dzīvības glābšanas nolūkā bija jāskrien uz balkona un teju jālec no ceturtā stāva, ziņo “Degpunktā”.
Ārkārtas situācijā, kad mājvietu strauji ieskāva uguns, tā iemītniekam, pensionāram dzīvokļa balkons kalpoja par pēdējo glābiņu. Asins stindzinošs skats pavērās pievakarē Malienas ielas 68. namā, Juglā.

Seniors bezpalīdzīgi stāvēja pie konstrukcijas margām, pēdējiem spēkiem turoties kājās un gaidot, kad ugunsdzēsēji ar autokāpnēm piebrauks tuvāk pie ēkas un viņu nocels. Laiks šajā gadījumā bija izšķirošais faktors, jo ik sekundi liesmu mēles tuvojās cilvēkam, pakļaujot viņu riskam sadegt dzīvam. Notiekošo vēroja kaimiņi, kuri nekādi nevarēja palīdzēt kungam.

Vietējais iedzīvotājs stāsta - dzīvoklis dega ar atklātu liesmu, cits kaimiņš kliedza, lai viņš notupstas lejā, vīrietis notupās un jau bija tuvu tam, lai lēktu, kad operatīvi atbrauca ugunsdzēsēji un devās talkā. Kaimiņi uzreiz vēruši uzmanību, kuram visvairāk nepieciešama palīdzība šajā situācijā.

Ekrānšāviņš no video/Degpunktā

Tika izveidotas vairākas glābēju grupas ar glābšanas maskām, kas ar ekipējumu devās dzēst dzīvokli, cilvēks tika izglābts no degošā dzīvokļa, kā arī no stāvu augstāk esošā dzīvokļa ar glābšanas maskas palīdzību tika izvests ārā cits cilvēks - augšējais kaimiņš. Pirmais kungs izglābts, ugunsdzēsējiem pieslienot kāpnes pie balkona.

No diviem izglābtajiem cietis tieši degušā dzīvokļa saimnieks, viņš pamatīgi saelpojies dūmus un guvis ķermeņa apdegumus. Kaimiņiene, kura nodota mediķu rokās, pēc apskates uz slimnīcu varēja nebraukt.

Tikmēr postošā ugunsgrēka iemeslus vietējie sasaista ar paša saimnieka neuzmanību un nolaidību. Nepatikšanas izraisīja nenodzēsta cigarete. Jāsaka, ka arī iepriekš kaimiņš citiem sagādāja zināmas problēmas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas