Labdarības organizācija sašutusi par ziedotāju rīcību

tautaruna.lv 22.augusts 2020, 13:47
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Labdarības platforma "Otrā Elpa" savā Facebook lapā publicējusi ierakstu, kurā vēršas pret negodprātīgiem mantu ziedotājiem.

Kā norāda organizācija, negodprātīgi ziedotāji nereti izmanto mantu nodošanu labdarībai, lai atbrīvotos no "atkritumiem".

"Sāp sirds, ka daļa “ziedotāju” mūs izmanto (gribētos domāt, ka iespējams pat neapzinoties), kā vietu, kur var atbrīvoties no saviem atkritumiem. Lūdzam aizdomāties, ka šos atkritumus šķiro mūsu darbinieki un viņiem nākas redzēt briesmīgus skatus. Mūsu darbinieki un ziedojumu saņēmēji ir pelnījuši cieņpilnu attieksmi.

Foto redzama tikai maza daļa no piemēriem - saudzējot Jūs, ne tie paši briesmīgākie.

Vai Tu kādu no šīm mantām dāvinātu savam labākajam draugam/ draudzenei, ģimenes loceklim?" pausts ierakstā.

Arī daudzajos komentāros pie ieraksta cilvēki neslēpj sašutumu un pat dusmas par šādu rīcību. Lielākoties tiek norādīts, ka cilvēki par ziedošanas procesiem jāizglīto.

"Par šo tiešām jārunā. Jo cilvēkiem šķiet, ka varbūt kādam noder. Ka varbūt tālāk dodat patversmēm vai atskurbtuvēm. Tā ir arī, iespējams, pārlieka nevēlēšanās mest ārā. Vajag izglītot, runāt," norāda viena no komentāru autorēm.

Tomēr ir arī tādi, kas šādai rīcībai cenšas saskatīt alternatīvus iemeslus un norāda, ka šāda publiska kaunināšana ir lieka. "Sabiedrībā ir dažādi uzskati par to, kas varētu kaut kam kaut kā noderēt. Ja jūs vēlaties kaut kādu attiecīgu jūsu skatījumam kvalitāti, tad tas ir jāpozicionē savos medijos, tā teikt jāapmāca. Uzrunājot cilvēkos kaunu, īsti nezinot patiesu cilvēka rīcības motivāciju, ir ļauni. Jūsu zaudējumi ir nekorekta mārketinga rezultāts, nav ko vainot citus," uzskata komentētājs.

"Paldies par viedokli. Diemžēl, kad par šo problēmu runajām maigā formā, mūs nesadzird, un, šī problēma nav tikai mūsu, ar to cīnās visas organizācijas un biedrības, kuras pieņem ziedojumus. Piekrītam, ka par to ir vēl vairāk jārunā un jāizglīto - to arī centīsimies darīt," atbild organizācija.

Kā norādīts "Otrā elpa" mājaslapā, tā ir labdarības platforma, kuras 4 veikali Rīgā un Liepājā, kā arī komanda palīdz cilvēkiem ziedot un saņemt palīdzību vienkāršā un ērtā veidā. "Otrā elpa" radīta 2019. gadā un 10 gadu laikā veikalu darbība ir nodrošinājusi finansējumu 126 tūkstošu eiro apmērā - sociālo projektu realizēšanai 100 dažādām organizācijām visā Latvijā, kā arī nodrošinājusi mantisko palīdzību aptuveni 2 miljonu vienību apmērā aptuveni 120 organizācijām .

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas