Brante sašutusi par bezbiļetnieka aizturēšanu Rīgā

Baiba Puriņa 9.jūlijs 2020, 13:01
 
Vladislavs Proškins/F64
Juriste Ieva Brante sociālajā vietnē Facebook publicējusi satraucošu attēlu, kurā redzams, kā apsargi Rīgā aiztur sabiedriskā transporta bezbiļetnieku.

Publicētajā attēlā redzams, kā apsargi piespieduši pie zemes jaunieti, kurš pēc Brantes paustā, nebija iegādājies braukšanas biļeti.

"Kamēr Rīgas pašvaldības policija skaidro sabiedrībai savus spec. paņēmienus kailās sievietes aizturēšanā Vecrīgā, #Koblens apsargs šādi aiztur #rigassatiksme bezbiļetnieku - jaunieti. "Mi pomogli tebe vijti" operācija," savu sašutumu pie publicētā attēla pauž Brante.

Tikmēr "Rīgas satiksme" sociālajā vietnē Twitter sniegusi paskaidrojumu notikušajam, norādot, ka konkrētais pasažieris esot atteicies maksāt sodu par biļetes neesamību. Šī iemesla dēļ kontrole kopā ar pasažieri izkāpusi no autobusa.

"Brīdī, kad pasažieris izkāpis no autobusa, sekoja fizisks uzbrukums kontrolierim, vairākkārtīgi iesitot ar dūri sejas daļā, un ar kāju krūšu daļā. Pašaizsardzības nolūkā kontrolieri savaldīja un piespieda pie zemes video redzamo personu, kā arī tika izsaukta policija un neatliekamā medicīniskā palīdzība," pauž uzņēmums. "Rīgas satiksme" arī norāda, ka šobrīd tiek apkopoti pierādījumi, kurus iesniegt Rīgas pašvaldības policijai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas