Iedzīvotāja sašutusi, ka pārdevēja Rīgas Centrāltirgū atsakās apkalpot latviski runājošus klientus

Baiba Puriņa 9.jūlijs 2020, 10:17
 
Oksana Džadana/F64
Lai gan mūsu valstī dzīvo ļoti daudz cittautiešu un lielais vairums ir lojāli gan mūsu tradīcijām, gan simboliem, gan apguvuši arī latviešu valodu, taču esot sāpīgi vērot citādu attieksmi. Sarmīte akcentē, ka ne reizi vien novērojusi necienīgu izturēšanos pret valsts simboliem un ir sarūgtināta par to, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Gribējusi Rīgas Centrāltirgū nopirkt biezpienu. Pārdevēja krievu valodā atbildējusi, ka latviešu valodā klientus neapkalpojot. Sarmīte devusies prom, neuzsākot strīdu. Vēlāk gan noskaidrojusi, ka pārdevēja, kas viņu neapkalpoja valsts valodā, bija aizvietojusi piena produktu tirgotāju un ikdienā strādājot blakus saldumu veikalā.

Sociālajos tīklos arī citi pircēji dalījušies, ka nācies piedzīvot līdzīgu situāciju un arī viņus konkrētā pārdevēja neapkalpojusi valsts valodā.

Pārdevēja skaidro, ka esot Lietuvas pilsone un nerunājot latviešu valodā. Ja vajagot, varot sākt mācīties.

Pēc Sarmītes domām, vismaz jaunās paaudzes cittautiešiem problēmu ar latviešu valodu nebūtu, ja valsts apmaksātajās izglītības iestādēs mācības notiktu valsts valodā, sākot jau ar pirmsskolas mācību iestādēm.

Tāpat Sarmīte ir nepatīkami pārsteigta, ieraugot “Facebook” lietotāja ievietoto fotogrāfiju, kurā tiek zaimots Latvijas valsts karogs. Šī ziņa sasniegusi arī Valsts policiju un Valsts drošības dienestu.

Valsts drošības dienests norāda,ka minētais gadījums ir zināms Valsts drošības dienestam. Latvijas valsts karogs uzskatāms par valsts simbolu, un Krimināllikumā ir paredzēta atbildība par Latvijas valsts karoga noraušanu, saplēšanu, salaušanu, iznīcināšanu vai citādu šā valsts simbola zaimošanu. Par pārkāpumiem pret valsts simboliem, tajā skaitā Latvijas valsts karogu, ir paredzēta arī administratīvā atbildība. Pašlaik konkrēto gadījumu izskata Valsts policija.

Avots










Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas