Pacienta tuvinieki sašutuši par Austrumu slimnīcas personāla rīcību

tautaruna.lv 19.februāris 2019, 7:00
 
Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"
Pie raidījuma "Bez Tabu" vērsusies ģimene, kura piedzīvojusi satraukuma pilnus brīžus - slimnīcas personāls negadījumā cietušu vīrieti aizved uz bezpajumtnieku patversmi.

Kad Ieva un viņas brālis ieradušies pie tēta Siguldā, sapratuši, ka tētim steidzami nepieciešama medicīniskā palīdzība. Vīrietis cietis negadījumā, bijuši sasitumi, nobrāzumi un zilumi. Pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības ierašanās, mediķi pieņēmuši lēmumu vest vīrieti uz slimnīcu. Taču beigās tētis atradies nevis medicīnas iestādē, bet gan bezpajumtnieku patversmē, vēsta raidījums.

Pāris stundas pēc tam, kad vīrietis bija aizvests, Ieva saņēmusi telefona zvanu no tēta, kurš zvanījis no nepazīstama numura, lai atbrauc viņam pakaļ uz bezpajumtnieku patversmi. Meita sašutusi, kāpēc neviens no medicīnas personāla nav viņu informējis, ka tēti pārved uz patversmi, jo ātrās palīdzības darbiniekiem norādījusi savus tālruņa numurus, uz kuriem jāzvana, ja ir nepieciešamība. Pazudis arī viņa 800 eiro vērtais mobilais tālrunis.

Rīgas Austrumu slimnīcas pārstāve kategoriski noraida pārmetumus. Kad pacients saņēmis visu nepieciešamo medicīnisko palīdzību, mediķi pieņēmuši lēmumu, ka viņam nav nepieciešams palikt stacionārā. Slimnīcā netiek atstātas personas, kas ir alkohola reibumā.

Rīgas Austrumu slimnīcas pārstāve norāde, ka neesot viņu pienākums sazināties ar tuviniekiem, ja pacientam nav nepieciešams uzturēties slimnīcā un viņš tiek laists mājās. Tā kā vīrietis apgalvoja, ka pats esot sazvanījies ar tuviniekiem un viņu atbilde bijusi, ka viņi nebrauks viņam pakaļ, tad vīrieti nogādājuši uz sociālās aprūpes centru.

Rīgas Austrumu slimnīcas pārstāve akcentē, ka slimnīcai ir izveidojusies milzīga problēma ar pacientiem, kuri ilgstoši atrodas stacionārā un tuvinieki nebrauc viņiem pakaļ, īpaši tas attiecas uz gados vecajiem un nevarīgajiem sirmgalvjiem Intensīvās terapijas nodaļā. Tuviniekiem ir vienkāršāk nebraukt viņiem pakaļ uz slimnīcu nekā vest mājās un kopt pašiem. Līdz ar to trūkstot vietu pacientiem, kam būtu nepieciešama mediķu palīdzība. Ievas tēta gadījumā gan, visticamāk, sanākusi kļūme komunikācijā.

Avots: Bez Tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:58

Jaunākās diskusijas