Māmiņa apgalvo, ka Latvijā nespēj saņemt alimentus par savu dēlu

tautaruna.lv 6.februāris 2019, 14:30
 
F64
Kāda sieviete vārdā Sindija cīnās, lai bērna tēvs maksā alimentus bērnam, kas viņai pirms deviņiem gadiem piedzima Holandē, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Pēc māmiņas sacītā, Holandes normatīvie akti paredzot, ka bērna tēva piereģistrēšana notiek pirms dzemdībām. Šo faktu uzzinājusi vien pēc dēla piedzimšanas. Pēc atgriešanās Latvijā nolēmusi papīrus savest kārtībā un tēvu piereģistrēt, taču izrādījies, ka tas neesot iespējams.

Atgriežoties Latvijā, Sindijas attiecības ar dēla tēvu pajukušas. Lai nokārtotu formalitātes un tēvam varētu pieprasīt maksāt alimentus, Sindija nolēmusi lietu ar tēva vārdu piereģistrēšanu dzimšanas apliecībā nokārtot - sazinājusies ar vairākiem juristiem, visi apgalvojuši, ka situācija ir neatrisināma. Iemesls - Latvija neesot tiesīga veikt izmaiņas dzimšanas reģistrā.

"Es varu aiziet uz tiesu, uztaisīt DNS un pierādīt, kas ir bērna tēvs, bet paši mūsējie, latvieši, kas sēž pie tiem papīriem, nedrīkst pārrakstīt dzimšanas reģistru. Latvijai nav noslēgts sadarbības līgums ar Holandi," saka Sindija.


Tieslietu ministrijas pārstāvei Ingai Upītei nav ne jausmas par kādu līgumu Sindija runā - Latvija esot pilnvarota veikt izmaiņas dzimšanas reģistrā. Kārtība paredzot, ka sākotnēji dēla mātei jāvēršas tiesā ar prasību veikt paternitātes noteikšanu. Pēc tam jāvēršas iestādē, kur bērns piereģistrēts, respektīvi, Holandē. Ja ārvalstu iestāde atsaka veikt izmaiņas dzimšanas reģistrā, Sindijai esot iespēja vērsties jebkurā dzimtsarakstu nodaļā Latvijā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas