Krustpils novada domes deputātes rīcība pamatīgi sadusmo vietējos

tautaruna.lv 24.janvāris 2019, 14:20
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Iedzīvotāji Krustpils novada domes deputātei un Krustpils pamatskolas direktorei pārmet līdzekļu izšķērdēšanu, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Iedzīvotājs Reinis Ozoliņš iemūžinājis, kā pie daudzdzīvokļu mājas Salas novadā pieripo Krustpils pamatskolas mikroautobuss, no kura izkāpj skolas šoferis un skolas direktore Vija Stiebriņa, kura ir arī Krustpils novada domes deputāte. No transportlīdzekļa tiek izkrautas mēbeles.

Aculiecinieks ir neizpratnē, uzskatot, ka skolēnu pārvadāšanai paredzētais transportlīdzeklis tiek izmantots privātām vajadzībām, turklāt skolas darba laikā.


Krustpils pamatskolas direktore Vija Stiebriņa noliedz iedzīvotāja pārmetumus par skolas mikroautobusa izmantošanu privātām vajadzībām gan iemūžinātajā situācijā, gan vispār.

Konkrētajā vietā mēbeles, kuras bijušas nevajadzīgas skolai, esot nogādātas kādai sirmgalvei, stāsta Stiebriņa.


Krustpils pamatskolas direktore norāda, ka mantu pārvadāšana šajā un citās situācijās esot tieši saistīta ar skolas aktivitātēm. Viņa akcentē, ka nereti pārvadāšana notiekot arī ar privātajām automašīnām.

Savukārt video autors Reinis teic, ka mēbeles esot vestas pie skolas direktores dzīvesbiedra, kā viņu sauc iedzīvotājs. Noskaidrojas, ka dzīvoklī, uz kuru veda mēbeles, dzīvo video autora pieminētā vīrieša (vai kā viņu sauc Reinis - Stiebriņas dzīves drauga) māte.

Stiebriņa atsakās komentēt attiecības ar vīrieti, kuru piemin iedzīvotājs Reinis, tomēr norāda, ka viņa māte izteikusi vēlmi saņemt skolai nevajadzīgās mēbeles.

Ar sūdzību Reinis vērsies pie Krustpils novada domes vadības. Pašvaldības izpilddirektors informē, ka no skolas direktores un domes deputātes Stiebriņas pieprasīti paskaidrojumi.


Iedzīvotājs Reinis stāsta, ka vīrieti, kura mātei vestas mēbeles un kuru viņš dēvē par Stiebriņas sirdsdraugu, direktore skolā nodarbinājusi laboranta amatā, kaut patiesībā viņš šos pienākumus neveicot, bet par ”nekā nedarīšanu” saņemot algu.

Reinis atskaņo telefonsarunas ierakstu ar personu, kura saka, ka ir ”darba attiecībās” ar skolu, tāpēc vēlas palikt anonīma. Persona izsaka neizpratni par direktores Stiebriņas rīcību, nodarbinot personu, kura strādājot laboranta amatā, bet patiesībā šī amata pienākumus neveic.

Publiski pieejamajos pašvaldības amatpersonu un darbinieku algu sarakstos patiesi redzams, ka konkrētā persona skolā nodarbināta par laborantu.

Iedzīvotāju pārmetumus par fiktīvu nodarbināšanu Stiebriņa noraida, sakot, ka konkrētā persona strādā skolā. Viņa gan apstiprina, ka patiesi šis vīrietis neveic laboranta pienākumus, jo laborants kā tāds skolā neesot vajadzīgs. Vīrietis veicot palīgstrādnieka pienākumus.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:03

Jaunākās diskusijas