Lai novērstu afgāņa deportēšanu, zviedru studente lidmašīnā uzrīko ļembastu

tautaruna.lv 25.jūlijs 2018, 11:19
 
Ekrānšāviņš
Kāda zviedru studente lidmašīnā no Zviedrijas pilsētas Gēteborgas uz Stambulu uzrīkojusi protestu, jo viens no pasažieriem tika deportēts uz Afganistānu.
''Es cenšos mainīt savas valsts likumus. Man tie nepatīk!''

Elīna Ersone lidmašīnā nolēma protestēt atsakoties sēsties, jo nebija apmierināta ar afgāņu vīrieša deportāciju.

Atbildot uz stjuartes aicinājumiem uzvesties kā pasažieriem pieklājas, Ersone satraukti atbild: ''Es daru ko spēju, lai glābtu cilvēka dzīvību.''

''Tik ilgi kamēr cilvēks stāvēs, un ja vairāk cilvēki stāvēs, tad pilots nedrīkstēs sākt pacelšanos,'' protesta loģiku skaidro meitene. ''Es tikai vēlos apturēt šo deportāciju, un tad es pakļaušos noteikumiem.''

Par 21 gadu vecās studentes uzvedību gan sajūsmā nav bijuši citi reisa pasažieri. Kāds vīrietis arī atņēmis viņai uz brīdi telefonu, kuru gan drīz vien Ersonei atguvusi stjuarte.

''Es cenšos mainīt savas valsts likumus. Man tie nepatīk,'' saka Ersone. ''Nav pareizi cilvēkus sūtīt uz elli.''

Uz pasažieru neizpratni, kāpēc meitene nepadomā arī par viņiem, tostarp izbīli piedzīvojušajiem bērniem, Ersone norāda, ka viņi ''galamērķī nemirs, bet viņš mirs''. ''Kā tu to zini?'' neizpratnē ir citi pasažieri. ''Jo tā ir Afganistāna,'' pārliecināta ir meitene.

Atmosfērai lidmašīnā kļūstot nokaitētākai, Ersones acīs parādās asaras, tomēr viņa pauž gandarījumi, ka vismaz daži pasažieri viņai velta atbalstošus vārdus.

Visbeidzot, Ersones neatlaidība panāk savu un Afganistānas pilsonis deportēts, vismaz ar šo reisu, tomēr netiek.

Jaunietes protests noritējis kopā 15 minūtes. Zviedru studente savu protestu translēja tiešraidē sociālaja tīklā Facebook, kura tagad, kopš pirmdienas, 23.jūlija, noskatīta jau 2,1 miljonus reižu.

Kā zināms, 2017.gadā Zviedrija deportēja 415 afgāņus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:52

Jaunākās diskusijas