"Bezvēsts.lv" lūdz līdzcilvēku palīdzību

tautaruna.lv 25.jūlijs 2018, 19:20
 
bezvēsts.lv
Ne reizi vien organizācija "bezvēsts.lv" ir palīdzējusi pazudušu cilvēku meklēšanā. Tomēr, lai darbs šādās reizes būtu sekmīgāks, nepieciešams arī līdzcilvēku atbalsts.

Šis organizācijas brīvprātīgie pēdējo gadu laikā arvien biežāk tiek pieaicināti palīdzēt noslīkušu cilvēku meklēšanā, un ar aparatūras, kas domāta meklēšanai zem ūdens, atrod ķermeņus ūdens dzelmē. "Tas iespējams pateicoties mūsu palīgiem - robotu ražošanas speciālistiem, kuri bez maksas piedāvā aparatūru un paši piedalās meklēšanā zem ūdens. Diemžēl, ne vienmēr aparatūra, kas domāta meklēšanai zem ūdens, brīvprātīgajiem ir pieejama," norāda "bezvēsts.lv"

Kāda sarežģīta situācija likusi apzināties, ka organizācijai nepieciešama sava aparatūra.

Tomēr kāda sarežģīta situācija likusi apzināties, ka organizācijai nepieciešama sava aparatūra. Pavisam nesen speciālisti meklēja Vakarbuļļos noslīkušu jaunieti. Bija iespējams meklēt tikai no gaisa un ar dronu palīdzību. Lai meklētu zem ūdens, aparatūras nebija. Līdz ar to tika zaudēts daudz laika.

bezvēsts.lv

"Šādās situācijās nolaižas rokas. Svarīgi atcerēties, ka, ja nemeklē noslīkušos nekavējoties, straume ķermeni var aiznest tālu jūrā un to vairs nekad nebūs iespējams atrast. Bet tuviniekiem ir svarīgi noslīkušo guldīt zemes klēpī."

Šī sarežģītā situācija lika brīvprātīgajiem aizdomāties par pašiem savas tehnikas iegādi noslīkušu cilvēku meklēšanai zem ūdens. "Mēs nolēmām kopīgiem spēkiem savākt naudu sonara iegādei noslīkušo meklēšanai zem ūdens. Šāda tehnika maksā ārkārtīgi dārgi, tāpēc sākam ziedojumu vākšanas kampaņu," informē "bezvēsts.lv. "Esam pateicīgi ikvienam par jebkuru palīdzību, savu iespēju robežās!"

Šādas aparatūras iegādei nepieciešams savākt 31 460 EUR.

Oculus M1200d (1.2MHz & 2.1MHz) Sonar Head

Bankas rekvizīti ziedojumiem:

“BEZVESTS.LV”, Biedrība Reg. 40008147693 Skudru iela 4, Dreiliņi, Stopiņu novads, LV-2130,

Swedbank, Banka kods: HABALV22,
Konta Nr : LV50HABA0551041026819

Citadele Banka, Banka kods: PARXLV22,
Konta Nr : LV56PARX0012752970001

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:04

Jaunākās diskusijas