Sieviete šokēta par piedzīvoto dzimtsarakstu nodaļā Jūrmalā

tautaruna.lv 24.jūlijs 2018, 7:03
 
Ekrānšāviņš no raidījuma "Bez Tabu" sižeta
Kāda sieviete atklāti pastāstījusi par piedzīvoto dzimtsrakstu nodaļā Jūrmalā.

Ieva devusies uz dzimtsrakstu nodaļu, lai oficiāli reģistrētu savu otro vārdu. Vārds Sibilla neoficiāli Ievai tika dots jau pirms dzimšanas, turklāt Ievu ārzemnieki bieži dēvē par Levu, šo abu iemeslu dēļ meitene nolēmusi pievienot otru vārdu, vēsta raidījums "Bez Tabu" .

Iepazinusies ar kārtību, kādā tiek reģistrēts otrais vārds, Ieva devās uz Jūrmalas pilsētas dzimtsarakstu nodaļu, meitene ieradās nepilnu stundu pirms iestādes oficiālā darba laika beigām. Pāris minūšu laikā aizpildījusi nepieciešamo veidlapu, un nodevusi to dzimtsarakstu nodaļas darbiniecei, kura norādījusi uz vairākām kļūdām.Sākotnēji sieviete aizmirsusi norādīt dzimšanas vietu.

"Teicu, ka varu izlabot, viņa ievilka treknus ķekšus un teica, ka viss jāpārraksta!"

Ja dzimtsarakstu nodaļas darbiniece man būtu nedaudz palīdzējusi un parādījusi, kas man jāraksta veidlapā, tad nebūtu bijušas problēmas.

Veidlapa pildīta atkārtoti, bet atkal pieļautas kļūdas. Punktā, kur bija jānorāda vārda maiņas iemesls, Ieva bija sīki un detalizēti aprakstījusi, kāpēc vēlas to mainīt, taču viņai bijis jānorāda konkrēts likuma punkts. Atkal nācies visu sākt no jauna. Jāpiemin, ka beigu beigās tās dienas vakarā iesniegums netika pieņemts, jo beidzies iestādes darba laiks. Tas iesniegts vien nākamajā dienā.

"Ja dzimtsarakstu nodaļas darbiniece man būtu nedaudz palīdzējusi un parādījusi, kas man jāraksta veidlapā, tad nebūtu bijušas problēmas. Visam pa virsu nāca nievājoša attieksme, un manu iemeslu komentēšana un apšaubīšana," norāda piktā sieviete.

Jūrmalas dzimtsarakstu nodaļas vadītāja raidījumam "Bez Tabu" norādījusi, ka vārda maiņa ir nopietns solis, tāpēc arī darbinieku uzdevums ir runāt un brīdināt par visu to, kas seko pēc otrā vārda pievienošanas. Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja norādīja uz vairākām kļūdām Ievas iesniegumā, arī vairākas ailes neesot bijušas aizpildītas.

Komentējot Ievas norādīto nievājošo attieksmi, nodaļas vadītāja uzsver, ka komunikācija bijusi normāla un izskaidrojoša.

Avots: Raidījums ""Bez Tabu"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:05

Jaunākās diskusijas