NMPD komentē situāciju, kad "ātrā palīdzība" esot atteikusies glābt cilvēku Rēzeknē

tautaruna.lv 24.jūlijs 2018, 17:25
 
F64
Pēc gadījuma, kad kāda sieviete no Rēzeknes sociālajā tīklā Facebook atklāja savu nepatīkamo pieredzi, mēģinot izsaukt "ātrās palīdzības" mediķus cilvēkam, kuram uz ielas kļuvis slikti, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā skaidro notikušo.
Kā portālam nra.lv pastāstīja dienesta pārstāve Ilze Bukša, NMPD dienesta sākotnējā pārbaude liecina, ka uzreiz jau pēc pirmā zvana saņemšanas dispečers ir nosūtījis mediķu brigādi, kas ieradās 9 minūšu laikā.

Kā portālam nra.lv pastāstīja dienesta pārstāve Ilze Bukša, NMPD dienesta sākotnējā pārbaude liecina, ka uzreiz jau pēc pirmā zvana saņemšanas dispečers ir nosūtījis mediķu brigādi, kas ieradās 9 minūšu laikā.

Īsu brīdi pēc pirmā zvana ienāca vēl viens, bet tā kā brigāde jau bija nosūtīta, tas tika reģistrēts kā atkārtots. Brigāde notikuma vietā konstatēja, ka cilvēkam nav vajadzīga medicīniskā palīdzība un konkrētā situācija saistīta ar dzīvesveidu jau ilgāku laiku. Iznākums - atteikums no mediķu palīdzības. Kā to paredz Ministru kabineta noteikumi, par iespējamu samaksu dispečeram ir jāsniedz informācija jau zvana brīdī, ja brigāde tiek izsaukta uz situāciju, kas nav neatliekama.

Bukša atgādina, ka uz ārkārtas tālruni 113 nekavējoties jāzvana, ja noticis ceļu satiksmes negadījums, gūtas smagas traumas, ir dzīvību apdraudoša asiņošana, bezsamaņa, nav elpošana vai rodas pēkšņi elpošanas traucējumi, pēkšņas sāpes krūtīs, kas liecināt par infarktu, vienas puses vājums, kas var liecināt par insultu u.c. dzīvību apdraudošas situācijas.

Ik dienu NMP dienesta brigādes izbrauc ap 1000-1100 izsaukumos, no kuriem puse nav neatliekami un palīdzība jāsaņem pie sava ģimenes ārsta vai vēršoties pašam ambulatorā medicīnas iestādē, nereti cilvēkiem vajadzīga sociāla palīdzība vai izsaukumi saistīti ar pārmērīgu alkohola lietošanu, kas prasa ikdienas ārstēšanu.

Jāatgādina, ka kāda sieviete no Rēzeknes sociālajā tīklā Facebook dalījusies ar nepatīkamu pieredzi, mēģinot izsaukt "ātrās palīdzības" mediķus cilvēkam, kuram uz ielas kļuvis slikti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas