FOTO: Rīdzinieki cīnās ar neuzvaramo? Pat centra iedzīvotājiem jādzīvo melnos putekļos

tautaruna.lv, Lelde Veinberga, LETA 6.jūnijs 2018, 12:52
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Ilze Zvēra, F64 Photo Agency
Jau iepriekš ziņojām, ka vairāku galvaspilsētu rajonu iedzīvotāji dusmojas par putekļiem, kuri, iespējams, nāk gan no ostas, gan no smilšainajām pilsētas ielām. Joprojām rīdzinieki sūdzas, ka mājokļos grīdas pēc to mazgāšanas ātri vien kļūst melnas, bet palodzes nosētas ar putekļiem.

Ziņojām, ka ar šādu situāciju, ka dzīvoklī pārņēmuši ogļu putekļi, sūdzējās Pētersalas iedzīvotājs, norādot, ka tā ir vietējo iedzīvotāju ikdiena.

Tāpat par lielu putekļu daudzumu, kas nonāk mājoklī, raksta Grīziņkalna iedzīvotājs: "Grīziņkalnā ko šādu nebiju pieredzējis. Brīvības ielas iekšpagalma loga palodze pēc pāris dienu logu atvēršanas. Ne sliktāk kā Pētersalā."

Ekrānuzņēmums/Twitter

Savukārt rīdziniece Anete raksta, ka "netīro ielu, sausuma un lielā vēja dēļ šodien Rīgā var piedzīvot īstu smilšu vētru". Pievienotajā foto redzams, ka uz Rīgas ielām ir liels daudzums smilšu.

Ekrānuzņēmums/Twitter

Pamatīgs sašutis ir Martins par situāciju, kas redzama viņa dzīvoklī: "Apmēram 20 minūtes staigājot pa dzīvokli, kurā grīda tiek tīrīta un mazgāta vienreiz nedēļā, ceturtdienās. Baltā kaķa pēdas nevaru nofotografēt, jo kaķis nav notverams, bet arī tās ir pelēkas. Tas - Katrīnas dambī. Gandrīz centrā. Normāli?"

Ekrānšāviņš/Twitter

Nesen tika ziņots, ka maija beigās novērojumu stacijā Brīvības ielā, Rīgā, šogad jau bijušas vismaz 38 dienas, kurās pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais gaisa piesārņojuma robežlielums cilvēka veselības aizsardzībai, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Lielākais gaisa piesārņojums putekļu dēļ pilsētās parasti ir martā un aprīlī, kad iestājas sauss un saulains laiks un gaisā nereti paceļas ielās sakrājušās smiltis un sāls. Gaisa kvalitāte maijā parasti uzlabojas, bet sausuma dēļ šogad tā nav noticis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:43

Jaunākās diskusijas