"Jauns stulbuma līmenis"; vetārste pikta par kāda suņa "saimnieka" vizīti

tautaruna.lv 29.aprīlis 2023, 14:00
 
pi
Lielu sašutuma vilni "Facebook" radījis kādas vetārstes pieredzētā saruna ar suņa "saimnieku", kas atvedis suni iemidzināt.

"Kabinetā ieved suni. Uz eitanāziju. Pirms tam mēģinājuši atdot. Nav izdevies. Ulubeles pieprasītās cenas par uzņemšanu patversmē un uzturēšanu turpmākos mēnešus nav bijušas pa kabatai, tāpēc izlēmuši, ka eitanazēs (Totāls no kill, ne? Ar spēcīgu nāves smaciņu).

Iemesls eitanāzijai? Čurā telpās (starp citu, plaši sastopama problēma, ja ilglaicīgi izmanto uzsūcošos palagus un slinko ar kucēna mācīšanu nokārtot dabiskās vajadzības ārā). Mudinu vairāk pastāstīt par suni. Atbildes strupas un tik pretīgas, ka mani šķebina. Suns dzīvojot piesiets koridorā. Jauns stulbuma līmenis. Kaut ko skaidrot nav jēgas.

Lai būtu vieglāk saglabāt profesionālu stāju, cenšos iztēloties, ka manā priekšā ir garīgi slims cilvēks, kurš nesaprot, ko dara (pilnīgi noteikti tā nav), laipni izskaidroju īpašnieka pienākumus un tiesības, cenšos ātri vienoties par nosacījumiem un dzīvnieka nodošanu manā rīcībā turpmākā lēmuma pieņemšanai. Izdodas. Latvijā ir par daudz dzīvnieku, ar maz atbildīgu īpašnieku. Negaidiet nekādu uzlabojumu dzīvnieku labturības jomā, jo mainot saskaitāmos vietām summa nemainās. Attīstītajās valstīs to sen zina," raksta Lita.

Cilvēki komentāros neslēpj dusmas par suņa kādreizējo saimnieku, uzsver, ka atkal un atkal pierādās cilvēka nespēja uzņemties atbildību. Tikmēr suns ir jauna saimnieka meklējumos.

Facebook

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:44

Jaunākās diskusijas