Meklē no patversmes pazudušu suni; cilvēkus sadusmo pazušanas apstākļi

tautaruna.lv 5.jūlijs 2019, 17:42
 
Facebook
Trešdien no patversmes Ķekavas rajonā pastaigas laikā aizbēdzis suns, kurš joprojām nav atrasts.

"Diemžēl volientieriem (brīvprātīgais, red.piez.) reizēm filmēšana ir svarīgaka par pašu suni, kam jāpievērš 100% uzmanība. Lūgums nekad nefotografēt vai nefilmēt pašiem - to var darīt kāds cits, jo tad, kad jums uzticēts suns pastaigām - jums jāspēj nodrošināt, ka suns neaizskries bez pieskatīšanas," teikts Dzīvnieku patversmes un mājas zoo "Mežvairogi" ierakstā.

"Lūdzu neveidot akcijas, kur grupās, baros ķer suni ar skaļu uzvedību, suni sabiedēsiet vēl vairāk. Ja gribat palīdzēt - var tuvākā apkaimē 2- 3 cilvēku kompānijā mēģināt meklēt pastaigājoties vai ar auto pabraukājot un meklējot rudu, garspalvainu suni," brīdina ieraksts.

Ieraksts izpelnījies lielu cilvēku uzmanību. Komentāros cilvēku sašutumu izsaukusi brīvprātīgā nevērīgā attieksme pret staidzināmo suni. Daudzi gan ir pretējās domās un norāda, ka pati patversme ir rīkojusies bezatbildīgi, nesen uzņemtu suni dodot brīvprātīgajiem staidzināšanai.

Nesen vēstīts par no kāda dzīvokļa Pārdaugavā izņemtajiem 58 antisanitāros apstākļos turētiem suņiem. Visi izņemtie dzīvnieki tika nogādāti dzīvnieku patversmē "Ulubele", taču par dzīvnieku labturības prasību noteikumu pārkāpumu sākta administratīvā lietvedība. Suņu tālākais liktenis vēl nav zināms, jo par to lems Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), informēja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas